ZAVRŠILI NA 3. MJESTU

Šveđani smijenili izbornika nakon što ih nije odveo na Euro

Euro 2024 Qualifier - Group F - Sweden v Estonia
TT NEWS AGENCY/REUTERS
20.11.2023.
u 12:30

Janne Andersson vodio je švedsku reprezentaciju od ljeta 2016. Odveo je švedsku reprezentaciju do četvrtfinala Svjetskog prvenstva 2018. i osmine finala Eura 2020.

Švedski nogometni savez sinoć je smijenio izbornika Jannea Anderssona nakon što nije uspio odvesti Švedsku na Euro 2024. 

Iako je Švedska sinoć sa 2-0 svladala Estoniju nije ostvarila plasman na Euro jer je kvalifikacije završila na trećem mjestu u skupini F sa samo deset osvojenih bodova od 24 koliko je bilo moguće. Od vodeće Belgije Šveđani imaju deset bodova manje , a od drugoplasirane Austrije devet bodova manje.  

VEZANI ČLANCI:

Janne Andersson vodio je švedsku reprezentaciju od ljeta 2016. Odveo je švedsku reprezentaciju do četvrtfinala Svjetskog prvenstva 2018. i osmine finala Eura 2020. Međutim, Šveđani se nakon toga nisu uspjeli kvalificirati na Svjetsko prvenstvo 2022. (izgubili su od Poljaka u finalu play-offa), a sada i na Euro 2024. 

Još nije poznato tko će naslijediti 61-godišnjeg Anderssona na mjestu izbornika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije