CHRISTOPH DAUM

Svjetska legenda umrla od raka obožavala je Hrvate. To se posebno vidjelo na klupi velikana

storyeditor/2024-08-25/daum.jpg
26.08.2024.
u 15:30

Obožavao je hrvatske nogometaše, u svoje je klubove dovodio i vodio braću Kovač, Mamića, Živkovića, Vranješa, Babića, Tomasa...

Legendarni njemački nogometni trener Christoph Daum preminuo je u 70. godini nakon dugotrajne borbe s rakom. Daum se s opakom bolešću borio od jeseni 2022., nakon čega se povukao iz javnosti, ali to se ubrzo promijenilo. Počeo je davati intervjue za brojne njemačke medije i pojavljivao se u mnogobrojnim emisijama, a njegova osnovna poruka bila je da je "rak izabrao pogrešno tijelo". Želio je ohrabriti druge ljude koji se bore s istom bolešću.

U bogatoj trenerskoj karijeri trenirao je brojne i poznate europske klubove: Köln, Stuttgart, Beşiktaş, Bayer Leverkusen, bečku Austriju, Fenerbahçe, Eintracht, Club Brugge i Bursaspor, a bio je i izbornik Rumunjske.

VEZANI ČLANCI:

Trebao je postati izbornik rodne Njemačke nakon EU 2000. u Belgiji i Nizozemskoj, ali umiješao se Uli Hoeness i javno ga optužio za korištenje droga. Daum se pristao podvrgnuti testu na droge, a uzorak kose otkrio je da je konzumirao kokain pa je tako na kraju ostao bez pozicije izbornika reprezentacije Njemačke.

Obožavao je hrvatske nogometaše, a to se pogotovo vidjelo dok je od 1996. do 2001. bio na klupi Bayera. U tom je razdoblju u Leverkusenu vodio braću Kovač, Mamića, Živkovića, Vranješa, Babića... Tomasa je pak vodio u Fenerbahçeu. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije