IMAO I NAPADAJE

Svjetska zvijezda otvorila dušu: 'Pobjegao sam iz vlastite zemlje, ne mogu više to trpjeti...'

Foto: Screenshot: Instagram
1/3
10.10.2024.
u 18:39

"Pritisak u Španjolskoj bio je nepodnošljiv, odlazak je bio najbolja odluka. Tri mjeseca prije Eura razmišljao sam da odustanem. Volio sam nogomet, ali istovremeno ga i mrzio", rekao je Španjolac

Alvaro Morata, aktualni europski prvak sa Španjolskom i igrač Milana, za radio COPE je progovorio o svojim osobnim problemima zbog kojih je već s 31 godinom odlučio završiti reprezentativnu karijeru. Rekao je da je prije Eura u Njemačkoj čak razmišljao u potpunosti prekinuti karijeru, ali izdržao je i sada se može pohvaliti kako u svojoj vitrini ima europski trofej:

"Kada krene napad depresije, panike, to je kao da se unutar tebe bore dvije osobe", rekao je Morata, pa dodao: "Nije bitno što radiš, kada depresija krene, osjećaš se kao da unutar tebe postoji netko drugi s kim se moraš boriti".

Zbog ekstremnog pritiska od strane njegovih sunarodnjaka bio je primoran pobjeći, ne samo iz reprezentacije, nego i iz rođene zemlje. Evo zašto:

"Pritisak u Španjolskoj bio je nepodnošljiv, odlazak je bio najbolja odluka. Tri mjeseca prije Eura razmišljao sam da odustanem. Volio sam nogomet, ali istovremeno ga i mrzio". Evo o čemu se konkretno radilo:

"Svaki put kada s njima (dvoje djece) izađem na ulicu, u dućan, dogodi se epizoda s nepoznatom osobom koja osjeća potrebu prići mi i govoriti o tome što se dogodilo na utakmici koju sam igrao. U Španjolskoj s djecom ne mogu proći nekoliko koraka da mi netko ne uleti i počne objašnjavati kako bih trebao igrati. To me iživcira i reagiram burno, a smeta i mojoj djeci. Na kraju zbog takvih stalnih upada i mojih reakcija oni ne žele ići sa mnom u kupnju, što bi inače bilo najnormalnije da rade djeca s ocem. Ali najveći problem su oni koji mi često upadaju na ulici i govore mi stvari zbog kojih mi bude jako neugodno da su djeca sa mnom. Ti stranci me smatraju nekim s kim se mogu rugati, lakom metom".

Španjolac je za reprezentaciju upisao 80 nastupa i zabio 36 golova, a u Milan je prešao ovog ljeta i u dosadašnjih pet nastupa zabio dva gola.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije