Nakon prvog kruga rukometnog EP-a

Svjetski i olimpijski prvaci Francuzi neuvjerljivi i umorni

'France\'s Nikola Karabatic holds the ball during a EHF Handball Euro 2010 match against Hungary on January 19, 2010 in Wiener Neustadt. The tournament will run until January 31, 2010. AFP PHOTO/EXPA/
'Sasha Trimmel'
24.01.2010.
u 15:09

Svoje tri utakmice prvg kruga na Europskom prvenstvu odigrale su reprezentacije u skupinama C i D.

U drugi krug su ušli Poljska, Slovenija, Njemačka, Francuska, Španjolska i Češka, a doma idu Mađari i Šveđani. Mađari su u prvom kolu napravili veliku iznenađenje igrajući neodlučeno s Francuzima. No, taj uspjeh kao da ih je zadovoljio jer su u preostale dvije utakmice uvjerljivo pobijeđeni.

U odlućujućoj utakmici s Česima napravili su previše tehničkih pogrešaka u napadu.

– Oni su nam iz kontri zabijali lagane i brze pogotke. Šteta, počeli smo prvenstvo odlično, a završili loše. To je rukomet – rekao je Istvan Csoknayi, izbornik Mađarske.

Tek 9 Omeyerovih obrana

Češka će u drugi krug bez bodova jer su pobijeđeni i od Francuza i od Španjolaca. No, Filip Jicha, jedan od najboljih pucača njemačke lige, ističe da mogu još ponekog iznenaditi u drugom krugu.

– Igramo sve bolje i bolje - istaknuo je.

Francuska ne igra dobro. To već sad svi vide. Do boda protiv Španjolske došli su zahvaljujući poklonjenom sedmercu u posljednjim sekundama utakmice. Francuska svaku utakmicu dobro počne pa je tako i protiv Španjolaca vodili s pet razlike, a onda kako se utakmica bliži kraju, jednostavno posustanu.

– Na kraju moram biti zadovoljan jer smo "ulovili" njihovu veliku prednost. Šteta što Mađari nisu svladali Češku jer bi u drugi krug išli sa tri, a Francuska s dva boda. Ovako, oboje imamo po tri – rekao je Valero Rivera, izbornik Španjolske. Thierry Omeyer završio je utakmicu samo s devet obrana.

– Ne znam šta reći. U svakoj utakmici napravimo prednost, a na kraju spašavamo živu glavu. Dobro je da je Joli postigao pogodak iz sedmerca jer smo barem osvojili bod – rekao je.

Slovenija je hit prvenstva. Mogli su u drugi krug sa sva četiri boda, a prenose na kraju samo dva. I protiv Njemačke i protiv Poljske imali su veliko vodstvo, a na kraju su osvojili samo bod. Tako će u drugi krug s dva, a Poljaci sa tri boda, a Njemačka prenosi samo jedan bod.

Slovenci ljuti na suce

– Suci su nas oštetili jer nisu dosudili čisti sedmerac u posljednjim sekundama utakmice za nas. Igrali smo odlično 57 minuta, no, eto, ni to nije bilo dovoljno za pobjedu – rekao je Renato Vugrinec, igrač Slovenije.

Zvonimir Serdarušić, izbornik Slovenije, nije ni želio doći na konferenciju za novinare. On je svoju ljutnju pokazao na svšetku utakmice kada je službenim osobama za zapisničkim stolom svašta izgovorio, ali i norveškim sucima Abrahamsenu i Kristiansenu. Zbog tog ponašanja sigurno će biti novčano kažnjen, kao i zbog nedolaska na tiskovnu konferenciju.

Ukrajinac nastariji vratar

Ukrajinski vratar Sergij Bilik s 40 godina najstariji je igrač na ovom europskom prvenstvu. Da nije ozlijeđen, društvo bi mu pravio još jedan 40-godišnjak, Dejan Perić. Općenito, vratari su najstariji igrači u svojim reprezentacijama - po 38 imaju Ege (na slici) i Hombrados, a 37 Puljezević i Kostigov.

Komentara 1

PE
pekec
11:18 27.01.2010.

Malo morgen su umorni-protiv nasih omeyer bude opet vrhunski golman-a mi na zalost kako vec par puta NISTA od naslova

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije