MARIN ČILIĆ:

'Teško je to shvatiti onima koji nisu u Melbourneu, ali uvjeti su teški'

Marin Čilić
Foto: Reuters (Ilustracija)
14.01.2014.
u 14:30

- Istaknuo bih vrućinu, danas je bilo 41 stupanj. To je možda teško shvatiti za one koji nisu u Melbourneu, ali stvarno su bili teški uvjeti. Ja sam sretan što sam peti set odigrao kao prvi i s tim sa zadovoljan - rekao je Čilić.

Marin Čilić je nakon velike borbe u pet setova u 1. kolu Australian Opena izbacio Španjolca Marcela Granollers-Pujola sa 4:6, 4:6, 6:3, 6:3, 6:2.

- Početak je bio dosta oscilirajući, prva dva seta nisam odigrao dobro, imao sam dva loša servis gema, a Granollers je gotovo bez greške odigrao ta prva dva seta. Nakon toga sam uzeo malu pauzu i otišao na wc da se smirim, da si složim koncepciju igre u glavi. Kad sam se vratio bio sam puno opušteniji, znao sam koji mi je cilj na terenu i toga sam se držao. Servis me poslužio fenomenalno - rekao je Čilić te dodao:

- Osjetio sam da je on fizički malo pao i to mi je dalo dodatna krila. I tako uz podršku navijača i tima u tom trećem setu uspio sam dobiti taj  set i do kraja sam odigrao na vrhunskoj razini.

- Kraj meča je bio odličan i s time sam veoma zadovoljan. Moram biti pažljiv za naredne mečeve, ali danas sam igrao protiv Granollersa koji mi dao priliku za povratak u meč. To će možda neće dogoditi protiv nekih boljih igrača, tako da moram biti pažljiv u tim početnim dijelovima meča, da zadržim svoj servis - kaže Čilić.

Veliki problem tenisačima u Australiji stvara vrućina. Iznimka nije ni Marin.

- Istaknuo bih vrućinu, danas je bilo 41 stupanj. To je možda teško shvatiti za one koji nisu u Melbourneu, ali stvarno su bili teški uvjeti. Ja sam sretan što sam peti set odigrao kao prvi i s tim sa zadovoljan - rekao je Čilić.

Za prolaz u treće kolo treba izbaciti 18. nositelja Gillesa Simona koji je pobijedio Daniela Brandsa i to sa 16:14 u odlučujućem setu.

- Simon se nekako vratio u igru. Zadnjih par dana je bio upitan jer smo čuli da je izvrnuo zglob, ali danas je izgleda izdržao pet setova protiv Brandsa, još pogotovo po toj vrućini. To je za mene veliki izazov. Mislim da sam s njim igrao tri puta i svaki put izgubio, ali uvijek su to bili dosta teški mečevi. Prognoze opet najavljuje da će biti jako vruće, moram dobro krenuti od početka, jer ne vjerujem da će mi Simon dati mogućnost da se vratim u igru, ako krene u vodstvo, tako da se nadam da će rezultat otpočetka ići u moju korist - zaključio je Marin.

>> Čilić okrenuo 0:2 u setovima i izborio dvoboj sa Simonom

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar gladnijura
gladnijura
14:32 14.01.2014.

Nemoj se opravdavati. Ili si spreman ili nisi. Svima su isti uvjeti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije