RIJEČ STRUČNJAKA

''Thorpe se prekasno sjetio Londona''

Ian Thorpe
AFP
VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
28.12.2011.
u 12:58

– Ne možete u jednoj godini napraviti ono za što vam trebaju dvije – kaže Cotterell.

Od velikog bazenskog ''comebacka'' Iana Thorpea neće biti ništa, barem tako misle stručnjaci. Dennis Cotterell, bivši trener drugog australskog plivačkog velikana Granta Hacketta, smatra da se Thorpe prekasno sjetio vratiti se u natjecanja.

Podsjetimo, povratnik je od plivanja odustao 2006. godine, a ove se godine sjetio da želi na OI u London.

– Thorpe si naprosto nije dao dovoljno vremena da izbori ulazak u reprezentaciju i odlazak na Olimpijske igre, vrlo je jednostavno. Počeo se pripremati u veljači ove godine, a trebalo bi mu dvaput više vremena. Ne možete u jednoj godini napraviti ono za što vam trebaju dvije – kaže Cotterell.

29-godišnji Thorpe malim se koracima vraća u vrh, prošlog vikenda bio je tek 16. ukupno na 100 metara i 10. na 200 metara na mitingu u Italiji. U travnju 2012. plivat će posljednja natjecanja na kojima bi mogao izboriti OI.

Ian Thorpe osvojio je pet zlata na olimpijskim igrama, tri u Sydneyju 2000. godine i dvije u Ateni četiri godine kasnije, od kojih jednu na 200 m slobodno. Upravo u toj disciplini ljubitelji plivanja vesele se eventualnom okršaju Thorpea i aktualnog kralja bazena Michaela Phelpsa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije