OTKRIO PLANOVE

Tin Srbić otputovao u Englesku na SP: Bilo je problema, ali u dobroj sam formi, možda stignem i na Dinamo

Zagreb:  Tin Srbić uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo u Liverpool,  odradio trening te dao izjavu za medije
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
25.10.2022.
u 19:49

– Ako ostanem u finalu, mogu razmišljati i o odlasku na utakmicu s Cheelseajem. Naravno, to će ići malo teže jer prvo treba nabaviti ulaznicu za tu utakmicu, drugo, mora me pustiti trener Krce, a on nije ljubitelj nogometa i, treće, dalek je to put i potrošio bi puno vremena – zaključio je Srbić.

Tin Srbić (26) danas putuje u Liverpool gdje će nastupiti na svom četvrtom Svjetskom prvenstvu. Na prijašnja sva tri puta ušao je u finale vježbe na preči, na dva SP-a osvojio je medalje – zlatnu 2017. u Montrealu te srebro u Stuttgartu 2019. godine. No, sada nije siguran hoće li se uopće plasirati u finale, a kamoli osvojiti medalju.

Mogu ostati bez finala

– Ovo je moje prvo Svjetsko prvenstvo u tom dijelu Europe. Zadnja dva mjeseca sam dobro trenirao, zadovoljan sam s formom. Ali, bilo je problema ove godine – ozljede, kvalifikacije za SP, problemi u glavi zbog nove vježbe, zbog novih elemenata... Uspio sam u tjedan dana sve to prebroditi i veselim se nastupu u Liverpoolu. Želim odraditi jedan dobar nastup. Znam da ova nova vježba već sljedeće godine može itekako konkurirati za plasman na Olimpijske igre u Pariz 2024. godine. Novu vježbu treniram godinu dana i ako uspijem napraviti sve kako treba, onda se mogu nadati plasmanu u finale. Dogodi li se pogreška, kao na EP-u u Münchenu, neće biti ništa od finala – rekao je Tin Srbić.

Vaša očekivanja na SP-u?

– Ovoga puta je izuzetno teško bilo što prognozirati. Konkurencija je takva da mogu osvojiti medalju, a isto tako se može dogoditi da ne uđem u finale. Ima još puno vježbača poput mene koji su morali raditi novu vježbu. Naravno, ima i dosta onih koji su ovu vježbu napravili dvije godine prije i oni su sigurno u prednosti. I dalje me nije jasno zašto je Svjetski gimnastički savez uveo kvalifikacije za SP koje su bile u veljači, dakle na početku sezone kad nitko nije u formi. Nadam se da je ovo posljednja nelogična odluka svjetskog gimnastičkog saveza – istaknuo je Tin.

24.10.2022.,Zagreb, SC Lucko, hrvatski gimnasticar, Tin Srbic prije odlaska na Svjetsko prvenstvo u Liverpool, odradio trening te dao izjavu za medije. Photo: Robert Anic/PIXSELL
Foto: Robert Anić / PIXSELL

Jeste li lani u ovo vrijeme mislili da će ovako teško ići s novom vježbom?

– Mislio sam da će mi biti puno veći problem spojiti cijelu vježbu nego ući u nekakvu dobru formu. Jer, tu je deset novih elemenata koje treba dobro utrenirati. Ali, nisam znao da će se dogoditi ozljeda ključne kosti. Osam mjeseci to već traje. Još uvijek osjećam nelagodu, ali bol više ne osjećam, što je dobro.

Na Mediteranskim igrama i Europskom prvenstvu, dva zadnja velika natjecanja, niste ušli u finale, postoji li određeni pritisak zbog toga?

– Ne, nema pritiska. Mene su ove godine mnogi vježbači otpisali, pa i suci, kada su čuli da radim novu vježbu. Mislili su da se u vrh mogu vratiti za tri-četiri godine. No, u međuvremenu sam osvojio tri prva mjesta na svjetskim kupovima i dokazao da nisam za otpis. Nisam za otpis ne samo ove već godinama unaprijed. Mogu se sada mijenjati pravilnici koliko hoće jer sad u svojoj vježbi ima sve moguće i nemoguće elemente i više ih više ne moram učiti. Što se tiče nastupa na Mediteranskim igrama, nije to bio nikakav kiks. Na to natjecanje sam išao tek toliko da imam jedno natjecanje više s novom vježbom. Europska prvenstva mi nekako nisu suđena, pa sam dodao i ovo u Münchenu. Bio sam poslije ljut na sebe jer sam nepotrebno vježbao u grču – kaže Tin.

Primijetili smo neobičan detalj u dvorani za treninge – bijela plahta ispod preče?

– To mi je poklonila sestra. Naime, na SP- će biti bijele stručnjače kojih mi u Hrvatskoj nemamo. Pa sam se snašao s plahtom kako bih imao osjećaj doskoka na bijelo. Praksa je do sada pokazala da sam loše reagirao na bijelu strunjaču, odnosno uvijek bih loše doskočio. Problem će biti i nastup na spravi Gymnova. Preča je za razliku od ove na kojoj treniram u Lučkom, a treniram na spravi tvrtke Spieth, puno kruća i na njoj se troši puno više snage. Koliko god ne volim sprave Gymnova, nekako mi odgovara što se moram više pomučiti. Japanci i Kinezi su lagani i njima te sprave itekako odgovaraju. Opet, puno medalja na velikim natjecanjima osvojili smo upravo na tim Gymnova spravama, primjerice moje i Možnikovo zlato na Svjetskom, odnosno Europskom prvenstvu – istaknuo je Srbić.

24.10.2022.,Zagreb, SC Lucko, hrvatski gimnasticar, Tin Srbic prije odlaska na Svjetsko prvenstvo u Liverpool, odradio trening te dao izjavu za medije. Photo: Robert Anic/PIXSELL
Foto: Robert Anić / PIXSELL

Volim slušati Beatlese

Bit će malo i izvan gimnastičkih aktivnosti u Liverpoolu?

Da, da. Kao velik ljubitelj nogometa uspio sam dobiti ulaznicu za prvenstvenu utakmicu Liverpool – Leeds na čuvenom Anfieldu. Odlazak na utakmicu neće utjecati na nastup u kvalifikacijama ili plasmana u finale. Ovo će mi biti prvi put u životu da idem na nogometni stadion izvan Hrvatske. Malo je smiješno. Naime, veliki sam navijač Barcelone i umjesto da prvi put u inozemstvu odem na Camp Nou, ja idem na Anfield. Možda odem i u muzej Beatlesa. To je glazba koju volim slušati – rekao je Srbić.

Hoćete li možda na utakmicu Lige prvaka u London, između Chelseaja i Dinama?

– Ako ostanem u finalu, mogu razmišljati i o odlasku na utakmicu. Naravno, to će ići malo teže jer prvo treba nabaviti ulaznicu za tu utakmicu, drugo, mora me pustiti trener Krce, a on nije ljubitelj nogometa i, treće, dalek je to put i potrošio bi puno vremena – zaključio je Srbić.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije