LIGA PRVAKA

Atletico svladao Chelsea i nakon 40 godina prošao u finale!

Chelsea - Atletico
Foto: Press Association/Pixsell
1/11
30.04.2014.
u 22:45

Atletico Madrid svladao je Chelsea s 3:1 i prošao u finale Lige prvaka.

Atletico Madrid je u finalu Lige prvaka. Momčad Diega Simeonea na Stamford Bridgeu je s 3:1 razbila Chelsea i nakon 0:0 u prvoj utakmici prošla u finale.

Na Stamford Bridgeu smo gledali zanimljiv susret nakon antipropagande za nogomet u prvoj utakmici. Jose Mourinho ovaj put nije "parkirao autobus" ispred gola već je od prve minute kontrolirao igru i imao veći posjed lopte. Chelseaju se to isplatilo u 36. minuti kada je Torres zabio za 1:0. Willian je lijepo prošao dvojicu nakon čega je loptu uzeo Azpilicueta i dao povratnu za Torresa. Napadač Chelseaja je tukao isprve i pronašao put do vrata Atletica. Nije slavio pogodak budući da je Atletico klub u kojem je počeo karijeru i igrao sedam godina.

Tko zna kako bi susret završio da je Chelsea uspio izdržati do kraja poluvremena. No u 44. minuti je pogodio Adrian Lopez nakon slabije reakcije domaće obrane i Španjolci su stigli do rezultata koji ih je vodio u finale. U 54. minuti je umjesto Torresa ušao Eto'o i samo nekoliko minuta kasnije se pretvorio u tragičara. U svom je jedanaestercu srušio Costu, a sudac Razzoli nije ni trenutka razmišljao i pokazao na bijelu točku. Penal je izveo Costa i bez problema svladao Schwarzera (vratar Chelseaja je s 42 godine večeras postao najstariji igrač koji je započeo jednu utakmicu Lige prvaka).

Chelsea je nakon toga imao odličnu priliku, ali je udarac Ramiresa odlično skinuo Courtois, vratar Atletica koji je na posudbi iz Chelseaja. Sve nade plavih bluza srušene su u 71. minuti. Turan je nakon centaršuta utkao glavom i pogodio vratnicu, a onda odbijenu loptu pospremio u mrežu za konačnih 3:1 i veliko slavlje španjolske momčadi.

Momčad Diega Simeonea se tako pridružila Real Madridu koji je s 5:0 ukupno izbacio Bayern. Bit će to prvi gradski finale Lige prvaka u povijesti. Atleticu će to biti prvo finale nakon 40 godina i 1974. kada ih je s 4:0 svladao Bayern. Finalna utakmica igra se 24. svibnja u Lisabonu.

>> Kakav potop Bayerna: Real im utrpao četiri komada, asistencija Luke

Komentara 6

FL
flops
21:34 30.04.2014.

panika je panika

FL
flops
22:42 30.04.2014.

autobus u provaliji

Avatar Melankolija
Melankolija
08:42 01.05.2014.

Mislim da je Mourinho pogrijesio eksperimentiranjem sa Aplizuetom. Uopce mi nije jasno da se usudio isprobavati nesto novo u uvratnoj utakmici CL? Mislim da je to jako neodgovorno. I ne samo da je eksperimentirao, on je ubacio ocito nespremnog Hazarda pored zdravog Shurrlea.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije