DETALJNA ANALIZA

Tko je kralj regije: Bogati Dinamo, uspješni Maribor, Hajduk i Zvezda u dugovima

Dinamo - Zagreb
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
13.03.2015.
u 12:29

Proračun Dinama je do 30 milijuna eura, a Zdravko Mamić, koji je dobrom dijelu navijača, najblaže rečeno, dojadio, i te kako je željen u drugim klubovima iz ove priče. Njegova sposobnost trgovine dobro bi im došla...

Dinamo najbolje prodaje igrače i ima najveći proračun, Maribor i Rijeka uspješniji su u Europi, dok se Hajduk, Zvezda i Partizan nadmeću tko će više i prije smanjiti dugove... Rezime je to pregleda stanja najboljih klubova u regiji koje donosi Goal.com.

Dinamo – Proračun kluba je do 30 milijuna eura, a Zdravko Mamić, koji je dobrom dijelu Dinamovih navijača, najblaže rečeno, dojadio, i te kako je željen u drugim klubovima iz ove priče. Njegova sposobnost trgovine dobro bi im došla...

Hajduk – Hajdukov je godišnji proračun oko 6,5 milijuna eura, što se još čini previše, iako se trenutna uprava jako truditi smanjiti dugove i stabilizirati klub. Pa je rezultat posve u drugom planu, prioritet je zaraditi i pokrpati rupe nastale nerazumnim razbacivanjem novca prethodnih godina (desetljeća).

Rijeka –  Danas je najpoželjnija destinacija za igrača u Hrvatskoj – Rijeka! Hajduk ne plaća redovito niti mnogo, u Dinamu je oko kluba grozno ozračje i prazan stadion, dok Rijeka živi za svoje nogometaše, euforija je to koja traje posljednjih nekoliko godina.

Maribor – Maribor je od prodaje igrača zaradio 1,3 milijuna eura, transfer Martina Mileca za milijun eura najveći je Zahovičev posao sezone. U pojačanja je uloženo vrlo malo, manje od 100.000 eura, a Mariborova je politika da proračun ne prelazi deset milijuna eura. Pa je tako najplaćeniji igrač slovenske lige Tavares, koji igra za 200.000 eura.

Partizan – Partizan je od prodaje igrača ove sezone zaradio četiri milijuna eura, zapravo i manje jer od toliko vrijednog transfera Petra Škuletića u moskovski Lokomotiv klubu je pripalo 3,2 milijuna, ostatak je otišao menadžeru...

Crvena zvezda – Crvena zvezda ove je sezone prodala igrače za svega 500.000 eura, no dio njih otišao je bez odštete, ali uz uvjet da klubu oproste dio dugova. Dovedeni su igrači za 850.000 eura, i to na ljeto, prije početka sezone. Na zimi nije potrošen ni cent na pojačanja.

>> Cijeli tekst pročitajte na portalu Goal.com

>> Hajduk i Split kreću u 'rat' protiv Hrvatskog nogometnog saveza!

Komentara 9

PA
pavo
13:06 13.03.2015.

Jugosferci vriedno rade i svakodnevno pronalaze način za spominjanje "regije" odnosno Jugoslavije.

LO
lokalpatriot
12:54 13.03.2015.

Zašt se ne rade poredbe sa Ferencvarošom ili Rapidom? Pa i sa njima smo bili u zajedničkoj državi!?!? ...em ti više regionska poređenja!

CA
canaj.
16:35 13.03.2015.

Mamić, koji je dobrom dijelu Dinamovih navijača, najblaže rečeno, dojadio, >>>>>>>>>>>>> Ma i z kojeg to razloga vi te nasilnike nazivate Dinamovim navijacima????????????????????????????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije