KOŠARKAŠKA EUROLIGA

Tomić: Grozno se osjećam, mrzim igrati za treće mjesto

Ante Tomić, Barcelona (1)
Miho Dobrašin
10.05.2013.
u 20:29

Real u španjolskom classicu svladao Barcelonu sa 74:67, a za pobijeđenu je momčad sjajno odigrao Ante Tomić. Svom je bivšem klubu ubacio 18 koševa, uz 12 skokova.

U nedjeljnom finalu košarkaške Eurolige branitelj naslova Olympiacos branit će tron protiv Reala. Olympiacos je ponovo šokirao CSKA (69:52), a španjolski kraljevski klub nadjačao je svog najvećeg rivala Barcelonu (74:67). A ovaj "el clasico" bio je priča o tome kako su Barcelonini braniči upropastili nešto što je mogla biti utakmica karijere Ante Tomića.

Do početka posljednje četvrtine (51:48) najviši igrač Final Foura (217 cm) imao je uknjiženih 18 koševa i 11 skokova za valorizaciju 29, a u posljednjoj četvrtini nije dobio niti jednu loptu. Nakon Barcelonina vodstva 61:52 u 33. minuti, Realovi su braniči počeli prodirati i asistirati centrima (Rodriguez 9 asistencija), ponajprije Reyesu (17 koševa), dok su Barcini vanjski igrači odlučili riješiti sve šutem u čemu je prednjačio Huertas koji je zabio 19 koševa, ali je premalo dao momčadima baš kao i istrošeni Navarro (samo 9 koševa). Je li Tomić bio preumoran (36 minuta igre) i odveć pretučen od "hrvača" Slaughtera da bi se izborio za poziciju?

- Ne nisam, no tako je ispalo, odlučili smo se za takvu taktiku.

A ona je donijela Barci vrlo gorak poraz u kojem Anti nije utjeha ni činjenica da je upravo on bio daleko najkorisniji igrač utakmice (valorizacija 34).

- Ne znači mi to ama baš ništa. Ne mogu vam opisati kakav je ovo loš osjećaj. Baš je bez veze. Taj osjećaj još pogoršava to što moramo igrati za treće mjesto. To su najgore utakmice na svijetu jer o ničemu ne odlučuju za razliku na EP-a i SP-a. Igrao sam ju već na svom prvom Final Fouru, s Realom - kazao je utučeni Dubrovčanin.

Olympiacos nadjačao CSKA

Nakon prošlogodišnjeg finala Eurolige i pobjede u posljednjoj sekundi, ovaj puta su Atenjani protiv Moskovljana posve dominirali (69:52). Momci iz Pireja zaustavili su "crvenu armiju", obrana je bila ključ, a najviše su zabili Amerikanac Hines (13) i Makedonac Antić (13). Četiri srpska košarkaša u sastavu Moskovljana posve su podbacila. Za 68 zajedničkih minuta ubacili su 12 koševa (Teodosić 5, Micov 3, Krstić i Erceg po 2), no talijanski trener Moskovljana Ettore Messina je ipak krenuo od sebe:

- Riba smrdi od glave, a ja sam glava i prvo trebam ponjušiti svoj "smrad" a tek onda "smrad" mojih igrača.

Za velikog Messinu je to još jedno poglavlje njegove osobne "grčke tragedije". U petom susretu s grčkim momčadima na Final Fouru doživio je četvrti poraz.

>> Nikola Vujčić poseban gost Eurolige

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije