HRVATSKI KUP

Barbarić: Došli smo do Rima, a Papu nismo vidjeli!

Dinamo
Slavko Midzor/PIXSELL
21.05.2015.
u 08:13

' Šteta, ovo je za Split bila povijesna utakmica.'

U svlačionici Dinama se slavilo, a onda se trebalo i oprati od pjenušca s kojim su se zalijevali. Zadužen za prvo 'kupanje' bio je Junior Fernandes. I dok su plavi slavili, brzo su iz svlačionice izlazili igrači Splita.

Rog je imao hrabrosti

– Nema se što reći, tužni smo jer smo bili tako blizu, dečki su doista ginuli do samog kraja. Čvrsto smo se postavili, nismo dali Dinamu da se razmaše. Jer, kad ti zabiju gol, onda je jako teško s njima. Iako, da smo i primili gol, igrali bi isto i čekali njihovu grešku. Šteta, ovo je za Split bila povijesna utakmica, bili smo blizu, došli u Rim, a nismo vidjeli Papu. Najviše mi je žao Roga, sjajan je dečko koji je imao hrabrosti pucati sa 11 metara – kazao je nekadašnji igrač Dinama Tomislav Barbarić.

A tog mladog Roga igrači su jedva odvukli s terena, bio je utučen zbog propuštene prilike i pogođene prečke sa 11 metara.

– Žao nam je svima, meni pogotovo zbog te šanse u 90. minuti. A jedanaesterce uvijek pucam u tu istu stranu, sad nije ušla. Ali, pucao bih i pucat ću opet – smirio se Rog nakon susreta.

Kapetan Dinama Arijan Ademi podignuo je pehar, uručila mu ga je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

– To mi je prvi put da sam kao kapetan podignuo pehar i ponosan sam. A nismo došlo do njega, Splitu svaka čast, stvarno su bili dobri, i predvidjeli smo da će biti tako, ali veseli ova dupla kruna – kazao je Ademi koji je vodio momčad svojom igrom, trkom, ali i galamom.

– Zamjenik sam kapetana, pa moram, što ću – uz smiješak će plavi kapetan.

Bez pripreme za 11 metara

Puno posla nije imao Antonio Ježina, vratar plavih koji ove sezone samo brani u kupu. I onda doista ima pravo na slavlje.

– Ostali smo koncentrirani do kraja, nisam imao puno posla, a i tako je to u Dinamu, i u prvenstvu i kupu, nema puno posla, a ono što imaš, moraš zaustaviti. Nismo se pripremali za jedanaesterce, ali dobro je završilo, bilo smo mirniji – kazao je Ježina, a slično je pričao i Pivarić, uz dodatak:

– Plavim igračima čestitam na trofeju, ali i dečkima iz Splita, svaka im čast kako su odigrali ovo finale...

>> Dinamo nakon borbe na jedanaesterce svladao Split i osvojio Kup!

Komentara 5

Avatar Titanov sin
Titanov sin
08:58 21.05.2015.

Svaka čast Splitu , došli su se braniti i bili uspješni u tome . Dinamo nije bio na pravoj razini ma da statistika drugačije govori , posjed lopte 70-30 ...udarci po golu 22 -6 . Penali su uvijek škakljiva stvarr gledajući statistiku je Dinamo zasluženo osvojio kup .

Avatar usainbolt
usainbolt
09:02 21.05.2015.

Campeones, campeones ole ole ole!

Avatar josip.prelcec.58
josip.prelcec.58
09:14 21.05.2015.

Mrziteljima Dinama,pljujte,vrjeđajte,ali niste dostojni ni ime da izgovorite njegovo.Čitam na drugi portalima Vulićevu izjavu kako su oni trebali biti pobjednici e moj Zorane vidi se odakle si koliko je u tebe jala i tuge.Zamjeram Zoranu Mamiću što nije naredio daa pregaze Split jer ovako ispada po njima da su oni pobjednici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije