TOMISLAV ZUBČIĆ:

'Veljko Mršić me izbacio iz momčadi jer nisam htio tužakati druge'

Tomislav Zubčić, Cedevita (1)
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/5
17.12.2015.
u 19:27

'Ne zamjeram nikome ništa no i dalje tvrdim da je u toj priči nastradala kriva osoba.'

U petak bi preko Atlantika trebao poletjeti Tomislav Zubčić, otpisani 25-godišnji košarkaš Cedevite, koji će ondje započeti novo poglavlje igračke karijere. Mjesec i pol nakon što mu je trener Veljko Mršić priopćio da je kadrovski višak Tome odlazi u razvojnu NBDL ligu, predvorje NBA lige.

- Moj san je uvijek bio zaigrati u NBA ligi, a ovo je još jedna stuba više nego što sam se dosad uspio približiti ostvarenju tog cilja. Oklahoma City Blue je razvojna momčad Oklahoma City Thundera u kojoj igra Kevin Durant, jedan od mojih igračkih uzora. Zapravo, Blue je jedina razvojna momčad nekog NBA kluba u istom gradu. Štoviše, dvorane su locirane jedna pored druge.

Uspije li se nametnuti u NBA "drugoligašu" i pokaže li se potreba za takvim tipom igrača, Zubčiću u svakom trenutku sezone može stići poziv iz Thundera.

- Dva puta me mogu angažirati na desetodnevne ugovore, a ako me i treći puta trebaju onda mi moraju dati ugovor do kraja sezone. S obzirom da je Oklahoma preuzela moja prava od Toronta, koji me izvorno draftirao, ja sam se oko ovog angažmana dogovarao upravo sa NBA momčadi i njihovim generalnim menadžerom Samom Prestijem. Inače, plan je bio da u njihov kamp dođem na ljeto, no dogodilo se to šest mjeseci ranije.

Imao je Zubčić ponuda i iz Europe, čak i od izravnih Cedevitinih konkurenata, no ova mu je bila najveći izazov.

- Mogao sam ja i sjediti i čekati da me Cedevita isplati jer sam imao čvrst ugovor do kraja sezone, no to ne bi imalo smisla pa smo se dogovorili za sporazumni raskid ugovora uz jednu ekstra plaću.

Zbog čega je, zapravo, Zubčić morao otići iz Cedevite?

- Klub i trener u javnost su izašli s pričom da sam bio nediscipliniran odnosno da sam ja bio organizator zafrkancije uoči izgubljene utakmice sa Zadrom kada je momčad ostala u tunelu i pustila kapetana Bilana da sam istrči na parket. No, ja i danas odgovorno tvrdim da nisam kriv i da je stvar potaknuo drugi igrač kojeg nisam htio odati pa sam ja podnio žrtvu. To me pogodilo jer me izbacio iz momčadi trener s kojim sam prije toga dugo i dobro surađivao. Ne zamjeram nikome ništa no i dalje tvrdim da je u toj priči nastradala kriva osoba.

No, valjda su trebali nekoga prekrižiti, nekoga tko je do tada dobro igrao, da zastraše ostatak momčadi, za šok-terapiju. A ona je očito dobro djelovalala jer su nakon toga dobili sedam utakmica u nizu u ABA ligi i četiri u Euroligi. Meni je drago da Cedevita i bez mene pobjeđuje, a ja sam odlučio ne dramiti previše oko tog raskida već sam nastavio individualno raditi.

A nastavio je vježbati boks, ali ne da bi se obračunao s onima koji su mu iz Cedevite pokazali izlazna vrata.

- Ja osobnog trenera imam već duže vrijeme tako da i priče oko manjka zalaganja i na tome padaju u vodu. Ivan Šikić je boksački i kondicijski trener koji je samnom intezivno radio i prije, a njegovi treninzi boksa podizali su mi igračko samopuzdanje i donijeli čvrstinu što se moglo vidjeti prošle sezone, ali i početkom ove. Uz njega sam podigao tjelesnu masu na 109 kg, a do tada nikad nisam imao više od 105 kg. Košarkaške stvari radio sam pak sa Draženom Anzulovićem, dok on nije pronašao trenerski angažman u Poljskoj.

>>Tomislav Zubčić odlazi igrati u razvojnu NBDL ligu

Komentara 4

Avatar rashomonn
rashomonn
21:24 17.12.2015.

NBA plače za tobom.

JS
John_Smith
00:29 18.12.2015.

sretno, i ako budes veeliki veliki radnik mozda i postane konkretan dobr igrač, predispozicije su tu...

Avatar links
links
20:45 17.12.2015.

strašno si simpatičan, a zašto sada tužakaš? kme,kme

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije