Golijada

Topnici torpedirali Ludogorec, Bešiktaš iznenadio Napoli

Domagoj Vida
Foto: Reuters/PIXSELL
1/10
19.10.2016.
u 23:34

Iznenađenje večeri dogodilo se u drugom susretu skupine B u kojemu je Bešiktaš kao gost svladao Napoli sa 3:2 (2:1)

Barcelona je u 3. kolu Lige prvaka na Nou Campu sa 4:0 (1:0) pobijedila Manchester City. Briljirao je Lionel Messi koji je postigao prva tri gola na utakmici, u 17., 61. i 69. minuti, da bi za konačnih 4:0 zabio Neymar u 89. minuti. Dvije minute ranije Brazilac nije iskoristio 11-erac.

Oba sastava utakmicu su završila s 10 igrača, kod gostiju je u 53. minuti isključen vratar Bravo zbog igranja rukom izvan kaznenog prostora, dok je u 74. kod domaćih drugi žuti karton dobio Mathieu.

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić odigrao je svih 90 minuta za Barcelonu koja je ostala na vrhu skupine s maksimalnih devet bodova, dok je Manchester City drugi s četiri boda.

U drugom dvoboju ove skupine Borussia Mönchengladbach je kao gost svladala Celtic s 2:0 (0:0) golovima Stindla (57) i Hahna (77). Borussia je sada treća na ljestvici s tri boda, a Celtic je posljednji s jednim bodom. Jozo Šimunović je poraz Celtica odgledao s klupe za pričuve.

Domagoj Vida igrao je svih 90 minuta za Dinamo iz Kijeva koji je izgubio na svom terenu od Benfice s 0:2 (0:1) u susretu skupine B. Golove za portugalskog velikana postigli su Salvio (9-11 m) i Cervi (55).

Iznenađenje večeri dogodilo se u drugom susretu skupine B u kojemu je Bešiktaš kao gost svladao Napoli s 3:2 (2:1). Gosti iz Istanbula vodili su i s 1:0 i s 2:1 i na kraju uspjeli kompletirati senzaciju.

Prvi gol za Bešiktaš postigao je Adriano (12), na 1:1 izjednačio je Mertens (30), novo vodstvo turskom prvaku donio je Aboubakar (38), za 2:2 zabio je Gabbiadini (69-11 m), da bi junak pobjede svojim drugim golom postao Abpubakar (86).

Marko Rog i Ivan Strinić nisu konkurirali za nastup u momčadi Napolija koji je ostao na vrhu skupine sa šest bodova. Bešiktaš je sada drugi s pet, Benfica treća s četiri, a Dinamo posljednji s jednim bodom.

Šime Vrsaljko novu pobjedu madridskog Atletica, koji je s minimalnih 1:0 (0:0) kao gost svladao Rostov, odgledao je s klupe za pričuve. Strijelac gola vrijednog tri boda bio je Carrasco (62).

Atletico je ostao na vrhu skupine D, stopostotan s devet bodova, tri više od drugog Bayerna koji je lagano na svom terenu nadigrao PSV Eindhoven sa 4:1 (2:1), dok su PSV i Rostov na dnu s po jednim bodom.

Favoriti u skupini A Arsenal i PSG ostvarili su lagane domaće pobjede, topnici su sa 6:0 (2:0) svladali Ludogorec, a PSG sa 3:0 (1:0) Basel. Arsenal i PSG sada imaju po sedam bodova, a Basel i Ludogorec po jedan.

Komentara 1

MO
matK.O.
09:03 20.10.2016.

to po meni nije nikakvo iznenađenje...pa pogledajte kakve igrce ima fener...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije