1. HNL - PROGNOZA

Torcida će biti prednost

06.12.2003.
u 00:00

Osječani igraju u sve boljoj formi. Međutim, Rijeka je vrlo nepredvidiva momčad - objasnio je Magić razloge dvoznaka na taj par

Rajko Magić pripada krugu iskusnih hrvatskih trenera. Trenirao je sedam prvoligaških klubova, posljednji je bio Slaven Belupo. Nakon odličnih rezultata u Intertoto kupu, došlo je do zamora materijala.

- Bilo je previše starijih igrača koji sve teže podnose zahtjeve profesionalnog nogometa, a s puno ozljeda uvijek dolaze i lošiji rezultati - kaže Magić. Očekujući nove ponude Magić je imao dovoljno vremena da se posveti pažljivu praćenju PHNL-a. Prognoze su mu zanimljive....

Inter - Zadar 1

Inter je u pozitivnom nizu i novom pobjedom zaokružio bi odličnu jesen u koju je ionako ušao s velikim ambicijama. Zadar je, pak, već napravio ono što je želio i mislim da će u Zaprešiću igrati bez pravog rezultatskog motiva. Kako je Inter igrački kvalitetniji, a i motiviraniji, očekujem sigurnu pobjedu domaćina.

Kamen ingrad - Cibalia 1

Veličani su nakon sjajne serije sredinom jeseni ušli u krizu igre i rezultata. No, pobjeda nad Cibalijom popravila bi dojam. Gosti su, pak, opterećeni problemima koje promjena trenera očito nije riješila. Može se reći da Cibalia na terenu izgleda depresivno i zato ne vjerujem da može nešto napraviti u Velikoj.

Zagreb - Varteks X

Duel je to dva najveća razočaranja jeseni i mogući bod nikome neće biti dovoljan. Stoga mislim da će se u Kranjčevićevoj ulici igrati napadački s obje strane i teško je prognozirati pobjednika. Nekako se remi čini najlogičnijim izborom, premda su moguća sva tri znaka.

Hajduk - Dinamo 1X

Splićanima laganu prednost dajem samo zbog jednog razloga: iza njih će stajati Torcida koja će sigurno napraviti ambijent u kojem igrači jednostavno ne mogu igrati loše.

U svim ostalim elementima Dinamo i Hajduk su izjednačeni. Obje momčadi imaju vrlina i mana, Hajduk možda malo češće igra promjenljivo, ali je zato jesenas znao u nekim utakmicama igrati vrlo dojmljivo.

Slaven Belupo - Marsonia 1

Slaven Belupo ima lijepu priliku pobjedom poboljšati dojam prosječne jeseni. U goste mu dolazi Marsonia, koja je jesenas promijenila čak četiri trenera. Dakle, nema nikakva smisla pričati o nekakvim Marsonijinim adutima, jer momčad koja promijeni toliko trenera u tako kratkom roku mora biti bez repa i glave, bez smisla u igri. Nogomet je čudan sport u kojem slabiji znaju pobijediti, ali nema igračke logike dati bilo kakvu prednost gostima.

Osijek - Rijeka 12

Osječani igraju u sve boljoj formi, domaćini su i stoga je jedinica logičan izbor. Međutim, Rijeka je vrlo nepredvidljiva momčad, koja ima odlične igrače baš za gostujuće terene, pa bih i gostujuću pobjedu mogao smatrati sasvim realnom. Uvjeren sam da neće biti neodlučeno, iako su Riječani majstori baš za takav rezultat.

Robert ŠOLA

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije