Osijek - Hajduk 2:1

Torcida umalo prekinula utakmicu, bijelo-plavima bodovi spasa

hajduk osijek (1)
Foto: Marko Mrkonjić/Pixsell
1/7
14.04.2012.
u 19:06

Zanimljivo je bilo i na tribinama, u loži su na nekih 10 metara udaljenosti sjedili Maleš i Širić.

Što se još moglo dogoditi u Gradskom vrtu? Hrvoje Maleš i Željko Širić sreli su se prvi puta otkako je bivši dopredsjednik HNS-a izašao iz istražnog zatvora u kojem je završio nakon famoznog sastanka s čelnikom Hajduka i navodne predaje označenog novca, utakmica je zbog ubačenih baklji u teren prekinuta u tri navrata, a Osijek je utakmici sezone pobijedio Hajduk 2:1 (1:1) i pobjegao iz zone ispadanja.

Od famozne primopredaje označenih novčanica zacijelo nisu bili bliže jedan drugome, na tek nekoliko redova sjedala. Aktere jednog od najvećih skandala hrvatskog nogometa djelilo je jedva desetak metara u VIP loži Gradskog vrta, dovoljno da jedan drugog primjete. Pod poluvremenom su se čak našli i u istoj prostoriji, bijelo-plavom salonu podno zapadne tribine, no "nisu se poznavali", jedan drugom su bili okrenuti leđima. Nakon njihovog posljednjeg susreta Širić je tri mjeseca proveo u zatvoru.

Maleš nije dočekao kraj utakmice u Gradskom vrtu. Zajedno s pratnjom je napustio tribine čim su se zbog bakljade momčadi povukle u svlačionicu. Utakmica u Osijeku bila je na korak do konačnog prekida. U Gradskom vrtu su imali informaciju da će u 60. minuti Torcida bacanjem baklji u teren prekinuti utakmicu, a strahovi organizatora su se pokazali točnima. Točno u minutu na sjevernoj tribini zapaljeno je nekoliko baklji koje su završile na travnjaku, na što je sudac Vučkov prekinuo utakmicu na dvije-tri minute dok se dim nije razišao. No, tek što je susret nastavljen, po drugi puta je prekinut. Ni treće upozorenje, nije pomoglo, u teren je uletjela još jedna baklja sa tribine na kojoj je smještena Torcida, a pala je točno između Vukušića i Leke nakon čega je Vučkov na deset minuta povukao momčadi s terena.

Tek je posljednji apel da sljedeća baklja na terenu znači i konačan prekid utakmice "smirila" je gostujuće navijače. A na terenu se igrala odlična utakmica. Bijelo-plavi su se doveli u situaciju da im gori, da se iz zone ispadanja moraju vaditi na Hajduku, a Splićani više ne mogu ni gore ni dolje što otvorilo utakmicu. Bijelo-plavi su konstantno pritiskali Splićane, svako malo uspjeli izraditi akciju koja je "mirisala" na pogodak.

Osijek je, simbolično, poveo u 24. minuti utakmice u kojoj je Kohorta slavila 24. rođendan. Kvržić je sjajno probio lijevu Hajdukovu stranu, na njegovu je prizemnu loptu uklizao Maglica, a lopta je na gol-liniji posljednjeg dirala Peroševića. U 44., iz prvog udarca u okvir vrata, gosti su izjednačili. Neretljak je otpucao ne odveć jak slobodnjak s 18 metara, međutim lopta je prošla ispod živog zida i izmigoljila Vargiću iz ruku. Odmah potom je zbog prigovora trener domaćina Stanko Mršić zaradio crveni karton.

Navala se bijelo-plavima opet isplatila u 50. minuti, Leko je spustio loptu na Šoršinu desnicu koji je Blaževića uhvatio na krivoj nozi. Vratar Hajduka je u međuvremenu morao skidati dvije bombe Jugovića koje su išle pod samu gredu, a Maglica je uspio zapucati tri zicera.

 

Stadion: Gradski vrt

Gledatelja: 4000

Sudac: Domagoj Vučkov (Rijeka)

Strijelci: 1:0 Perošević (24., as. Kvržić) 1:1 Neretljak (44) 2:1 Šorša (50, as. Leko)

Sastavi:

OSIJEK: Vargić - Ibrik, Smoj, Lek, Lešković - Šorša, Kurtović, Kvržić, Jugović - Perošević (od 83. Pušić), Maglica. Trener: Stanko Mršić

HAJDUK: Blažević - Da Silva, Milović, Neretljak, Lima - Ozobić (od 46. Lendrić), Andrić (od 64. Obšivač), Tomaš, Radošević - (od 12. Andrijašević) - Caktaš - Vukušić. Trener: Mišo Krstičević

Komentara 46

OB
-obrisani-
19:15 14.04.2012.

Gornja slika simbolizira pravo stanje u \"kuci\".

OB
-obrisani-
19:35 14.04.2012.

Ma to su oni pozdravili njihova bivseg trenera Balakova i pozeljeli mu dobrodoslicu u drugu ligu....

OB
-obrisani-
19:48 14.04.2012.

19:36.... bolje da ih nisu ni pustili na tribine....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije