TORCIDA NE DOLAZI NA DERBI

Torcida: Želimo pravi Hajduk, a ne mafiiju i uhljebe

Stipe Lekić Torcida
Arhiva VL
29.10.2009.
u 11:22

Torcida je jednoglasno, uz pristanak brojnih svojih podružnica iz zemlje i inozemstva, donijela, kako kažu, najtežu odluku u povijesti da neće u subotu nazočiti derbiju s Dinamom.

– Srce nas sve boli, no morali smo tako odlučiti. Želimo prosvjedovati protiv načina upravljanja Hajdukom, bivših i sadašnjeg, protiv mafije u klubu i preplaćenih igrača, protiv nepotizma, podobnih političara i raznih uhljeba. Ne želimo imenovati nikoga protiv koga prosvjedujemo, mi nismo na ničijoj strani, osim na strani velikog Hajduka – objasnio je tajnik Torcide Stipe Lekić.

Nisu željeli imenovati niti tko spada u mafiju.

– Onaj tko je naručio napad na Bonačića i propucavanje Franića, a na policiji je da utvrdi tko je to bio – objasnio je Žan Ojdanić, predsjednik Torcide.

No to što članovi Torcide neće biti na stadionu ne znači da srcem neće biti uz Hajduka. Okupit će se pred katedralom Svetog Duje i zapaliti svijeće za ozdravljenje voljenog kluba. Potom će otići do Poljuda i pred stadionom zapjevati nekoliko pjesama, potom na Starom Placu gledati prijenos utakmice.

– Pozivamo i druge navijače Hajduka da nam se priduže, ali apeliramo da u miru i bez ikakvih izgreda prosvjedujemo – dodao je Dado Lelas, glasnogovornik Torcide. Objasnio je da nedolazak na derbi ne znači napuštanje Hajduka, Torcida će na narednu utakmicu, gostovanju bijelih u Čakovcu, doći, i to u najvećem mogućem broju.

Sa svojom borbom svim legalnim sredstvima nastaviti će i dalje. Tako će za Skupštinu kluba 22. studenog pokušati animirati male dioničare na zajedničku akciju. Od uprave traže da usvoji njihov Kodeks upravljanja Hajdukom koji je napravljen po uzoru na strane navijačke skupine.

A spremni su, tvrde u Toricidi, na normalan način “obračunati se” sa huliganizmom, ljudima poput onih koji su prekinuli nedavno prijateljsku utakmicu Hajduka u Baškoj Vodi.

– U izradi je navijački kodeks, nastojat ćemo razgovorima te edukacijama mladih zaustatiti huliganizam – kaže Lelas.

Ključne riječi

Komentara 13

MA
markan
12:17 29.10.2009.

PUNO NAM VIŠE ZNAČIŠ NEGO ŠTA U SLOBODNU PIŠU ! UPRAVA ODLAZI! Torcida 1950

DU
Deleted user
12:49 29.10.2009.

torcido drz se... poz od navijaca dinama....

GE
geezer
11:30 29.10.2009.

a oče li tovari doć, kad već neće torcida?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije