NIJE MU LAKO

Treba li smijeniti Zorana Mamića ili mu dati još vremena?

Zoran Mamić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
07.08.2014.
u 11:00

Činjenica jest da ga od smjene čuva to što mu je brat prvi čovjek kluba Zdravko Mamić, ali i to da Dinamo pod njim dobro igra.

Dinamo nije uspio protiv Aalborga izboriti play-off Lige prvaka i to je veliki šok jer na gostovanju su došli do pobjede, a pokazali su i da su bolja ekipa. Zato se, jer tako smo poučeni otkako je Zdravka Mamića u klubu, već postavlja pitanje je li trener Zoran Mamić mogao bolje i snosi li toliku odgovornost da bi trebao odstupiti s pozicije trenera.

Činjenica jest da ga od smjene čuva to što mu je prvi čovjek kluba Zdravko Mamić brat . Uostalom, to ga je spašavalo i da ostane sportski direktor nakon debakala s "pojačanjima" koja se ne bi nikome drugom dopustila. No kao trener Zoran nije ni približno loš kao sportski direktor, dapače.

Iako je ostao bez dvije titule i izgubio tri utakmice zaredom od Rijeke, Dinamo u ovoj sezoni ne izgleda ni najmanje loše. Što ide dalje, momčad bolje igra, ali nema pravog napadača.

I to je problem, njegove mane kao osobe koja bi trebala prepoznati igrača za Dinamo su dovele do situacije da dolazi Dejan Radonjić umjesto Ante Budimira. Teško da bi donedavni napadač Lokomotive bio neprecizan u onoliko navrata protiv Aalborga.

Također, odluka o dovođenju Eduarda pomalo je klimava, pogriješio je kod pogotka s Rijekom i kod drugog pogotka Aalborga. Zato je pitanje je li baš toliko bolji od Ježine, kojem bi ovakve utakmice značile mnogo za stjecanje iskustva. Uostalom, nije Ježina više ni toliko mlad, ima 25 godina i "grijanje" klupe mu sigurno ni najmanje ne pomaže.

Stoga, recite nam, dragi čitatelji, treba li Zoran Mamić ostati ili treba otići, a u komentarima obrazložite svoje mišljenje i kakvo rješenje predlažete.

>> Da je Jurčić ispao od Aalborga, Mamić bi ga odmah smijenio

>> Bi li Jurčić ili Ivanković preživjeli ovaj debakl na Maksimiru?

>> Nisam se vidio sa Zdravkom, a Uprava će odlučiti o mojoj sudbini

Ključne riječi

Komentara 22

LI
Lisabon
11:32 07.08.2014.

Nazalost mi smo narod koji odmah trazi smjenu trenera.Pa prije ove utakmice su svci pisali kako Aalborg ima kontinuitet u igracima i treneru,a mi ne.Pisali ste kako se treneri u Dinamu mjenjaju kao carape,da im treba dati vremena.Sad bi opet mjenjali nakon poraza.Pa dajte covjeku kontinuitet.Dinamo je jucer potpuno nezasluzeno ispao,jer nije iskoristio sanse,a igrao nije lose.Pa zar je trener kriv sta Pjaca promasi prazan gol s 3 metra,zar je trener rekao Brozovicu da sa 7 metara plasira loptu umjesto da oplai kao Danac kod drugog gola,zar je rekao machadu d da doda puca iz mrtvog ugla umjesto da lagano vrati u sredinu samom Copu,zar je rekao Soudaniju da sa 4 metra glavom puca pored gola?Dajte ljudi nemojte odmah mjenjati.Pa zar Dinamo igra lose s ovim trenerom?Kontinuitet je nesto uzasno vazno u nogometu.Osobno sam bio protiv da Z.Mamic bude trener no ipak vidim,prvi puta u zadnjih 5-6 godina da Dinamo ima glavu i rep,da su akcije uigrane,da postoji varijanta B ako neide A ,da su sablonizirane akcije i slobodni udarci.da se ne pada u tempu,da se igra ne raspda ako se primi gol,dakle to je trenerov rukopis.Jako mi je zeo sta je Dinamo ispao iz CL kvalifikacija,ali iskreno jos i nema momcad za taj rang.Za UEFA ligu apsolutno ima i to je za sada to.

GI
gismund
11:34 07.08.2014.

dinamo je jučer igrao dobro i stvarao prilike, druga stvar bi bila da je bio nadigran, onda bi to bila krivnja trenera, ali za jučerašnji proaz krivi su igrači. ne znam što je jučer bilo napadačima da su sve one šanse promašili ili pucali onako mlako ravno u golmana?!? ali to je najmanja krivnja trenera. zato sam za to da zoran ostane dok ne prođu ove EL kvalifikacije pa onda treba podvući crtu i dati ocjenu. jer realno, da je dinamo i prošao aalborg, s ovom momčadi gotovo sigurno ne bi prošao u LP nego ostao u EL...a u EL može svejedno otići ako prođe ove dokvalifikacije, tako da treba sačekati kako će dinamo to odigrati. treba dati vremena i treneru i novim igračima kojih je 80% (!) u dinamu da se uigraju i pokažu što mogu

DE
delnice22
12:35 07.08.2014.

Pustite Zokija na miru,covjek je upao u ove vode i vodi dinamo dobrim putem. Dinamo igra dobro i obe utakmice je odigrao super.Samo velika nesreca i obrane golmana danaca su krive za dinamovo ispadanje.Zoki je fin i kulturan,mislim da i igraci dijele moje misljenje.On nema ispada i ishitrenih reakcija.Dinamo,odkad ga on vodi igra odlicno.To je moje osobno misljenje a o nogometu znam mnogo.Ja bih jos uz zokija doveo i ciru,kao savjetnika,a mogu i zajedno ako ne bi bilo podmetanja( mislim na ciru).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije