Šuker se požalio Španjolcima

'Treba nam jača potpora Vlade, a zabrinuti smo zbog navijača'

Davor Šuker
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/8
16.10.2015.
u 14:18

– Trebamo nove stadione, bolju infrastrukturu, to nam je potrebno. Nemamo tretman kao druge države. Što se hrvatskog nogometa tiče, moj prethodnik je podigao kvalitetu, a ja želim napraviti još više

Davor Šuker, predsjednik HNS-a, iznimno je cijenjen u Španjolskoj gdje je ostavio dubok trag igrajući za madridski Real. Čelnik hrvatskog nogometa u razgovoru za Marcu otkrio je probleme s kojima se susreće u predsjedničkoj ulozi, ali i otkrio planove i ciljeve za budućnost.

– Moramo jako brinuti za mlade, oni bi trebali biti naša snaga. Dobro je što smo se sada plasirali na Euro, a da bismo unaprijedili nogomet, treba nam jača potpora vlade. Nogomet nisu samo pobjednici koji se dočekuju na balkonima i trgovima, rekao je Šuker i požalio se kako se u sport ne ulaže dovoljno i da druge grane, poput kulture, dobivaju sedam puta više novca.

– Trebamo nove stadione, bolju infrastrukturu, to nam je potrebno. Nemamo tretman kao druge države. Što se hrvatskog nogometa tiče, moj prethodnik je podigao kvalitetu, a ja želim napraviti još više. Moj je cilj da uvijek budemo među 15 najboljih u svijetu, kazao je Šuker koji je još jednom pohvalio Platinija i rekao kako je on dobar predsjednik Uefe.

Upitali su ga i za rasističke ispade navijača.

– Trudimo se, dajemo sve od sebe, ali zabrinuti smo za situaciju.

Usporedio je današnji nogomet s onim iz njegova vremena.

– Mislim da je tada tehnika bila bolja, ali danas se, recimo, puno više trči. Teško je to usporediti, ni jedno razdoblje nije ni bolje ni gore.

Za kraj je rekao pokoju riječ o Cristianu Ronaldu.

– Najbitnija je njegova statistika, on zabija golove i svake godine je sve bolji! Njega jednostavno voliš ili mrziš. 

>>Šuker stao uz Platinija: Nije kriv, želim mu sreću i da bude predsjednik Fife!

Komentara 23

PU
Pukovnik10
14:36 16.10.2015.

sada ste zaradili pare,ne dijelite sve nego solidarni budite sa sportom.Da vam neko drugi sredi infrastrukturu a vi da pošteno na kraju naplatite.

EL
elitegroup27
15:02 16.10.2015.

Ma nemoji vlada da vami plaća a vi da samo berete lovu nebi vi ništa dobili od mene!!!FIFA nedozvoljava da se politika mjesa u nogomet a lovu od poreznika bi ste rado uzeli e bogami nećete lopovska mafija HNS i FIFA nek vam FIFA plati infrastrukturu svakako se oni hvale da su njihove turnire i da se niko nesmije mjesat u njihovu politiku,prema tome NEK ekipa FIFA Uefa Plate to a ne mi poreznike ko da svakog zanima nogomet mislim da imamo drugih problema koje treba rješiti !!!!

PU
Pukovnik10
14:42 16.10.2015.

vi dijelite milione,a jadni porezni obveznici preko svojih leđa da vam osiguravaju gotivu.Dosta nas gule pa i vi nas zajašite.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije