SERGIO SCARIOLO

Trener Armanija: Hrvatska će opet biti u vrhu europske košarke

'ScarioloMrsic1_dbr_spo_1910.1'
''
20.10.2012.
u 10:39

Radoševića smo poslali u Lietuvos Rytas da se razvija, a Stipčević je sjajna osoba, dobro šutira...

Čim je ušao u Draženovu dvoranu, odmah je naletio na poznato lice. Sergio Scariolo (51) izgrlio se sa starim poznanikom, Ciboninim trenerom Veljkom Mršićem.

– Poznamo se iz one jedne sezone kada je on bio trener Unicaje, a ja sam s njima samo trenirao. Sergio je vrlo smiren trener i veliki taktičar - rekao nam je Mršić.

Neposredno prije treninga njegova Armanija (za dvoboj s Cedevitom) Scariolo nam je pričao kakav je osjećaj biti trener u klubu čiji je vlasnik tako strastveni poklonik košarke, ali i slavna svjetska osoba kao što je dizajner Giorgio Armani.

– Bez obzira na to što je Armani vrlo razumna osoba, odgovoran sam zbog veličine njegova brenda koji potvrđuje izvrsnost koju moram braniti. Scariolo je Talijan na čelu španjolske reprezentacije.

Kako to da nije prije dobio priliku na klupi Italije?

– To biste morali pitati ljude iz talijanske košarke, ali i gospodina Saeza, predsjednika Španjolskog košarkaškog saveza. Njegovu prvu ponudu sam odbio, ali drugu nisam. Danas sam vrlo zadovoljan što sam je prihvatio jer donijeti prvi europski naslov u Španjolsku i igrati olimpijski finale nezaboravne su epizode u mojoj karijeri. U Španjolskoj postoji vrlo nezgrapno pravilo po kojem trener koji vodi tamošnji klub ne može biti izbornik bilo koje reprezentacije. To je pravilo koje trenutačno stvara probleme HKS-u, koji nije siguran da će imati dosadašnjeg izbornika Repešu, trenera Unicaje, na čelu reprezentacije na EP-u.

– Ja s tim pravilom nemam problema jer sam Španjolsku vodio kao trener ruskog Himkija i sada kao trener Armanija. Volio bih da postoji pravilo po kojem ne možete biti izbornik u zemlji u kojoj radite u klubu.

Scariolo se u trenerskoj karijeri susretao s hrvatskim igračima, a i gledao je ljetošnje kvalifikacije za EP.

– Ponovo ste na putu da postanete jedna od najjačih europskih vrsta. Repeša je sjajan trener, reprezentacija je u dobrim rukama – zaključio je Scariolo.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije