Željko Kopić

Trener Dinama: Svima je jasno vidljivo da ova momčad ima probleme

Hajduku pripao derbi: Livaja i Sahiti srušili Dinamo, Maksimirom letjele baklje
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/9
05.12.2021.
u 21:36

- Mislim da je svima jasno i da je vidljivo da ekipa ima svoje probleme. Prostora za trening i mehanizme u igri jednostavno nema.

Trener Dinama Željko Kopić prokomentirao je poraz od Hajduka (2:0) u derbiju na Maksimiru.

- Imali smo pripremu utakmice s idejom da uđemo s maksimalnom razinom energije i intenziteta, s kvalitetnim duelom, i nakon toga da uspostavimo posjed. Međutim, u tim nekim situacijama nismo bili na dovoljno dobroj razini. Tek krajem prvog dijela smo uspjeli doći do nešto kvalitetnijih situacija kroz igru. Da bismo taj dio popravili napravio sam dvije izmjene u poluvremenu. Dobili smo gol iz jedne od standardnih situacija Hajduka, dijagonala i duga lopta preko zadnje linije, to nismo kvalitetno branili. Nakon toga imali smo nekoliko kvalitetnih situacija koje nismo realizirali i u trenucima kad smo preuzeli maksimalan rizik dobili smo taj drugi gol. Čestitam Hajduku na pobjedi.

Koliko je vremena potrebno da se posloži momčad?

- Mislim da je svima jasno i da je vidljivo da ekipa ima svoje probleme. Prostora za trening i mehanizme u igri jednostavno nema. Imamo četiri utakmice do kraja, preko karaktera i kvalitete koju imamo trebamo napraviti sve da izguramo na što kvalitetniji način do kraja ovaj dio sezone. Imali smo mi i danas par situacija, problem je realizacije. Jednostavno to moramo riješiti.

Kako se dogodilo da je Hajduk dominantnija momčad?

- Hajduk je danas izgledao dobro i jednostavno u tim situacijama u kojima smo trebali reagirati kvalitetnije nismo bili na toj razini. A u fazama utakmice kad smo uspjeli doći do situacije, realizacija nije bila dovoljno dobra da se vratimo u utakmicu i preokrenemo rezultat.

Je li najveći problem možda u psihološkom stanju igrača?

- Nogomet je igra u kojoj mora taj psihološki moment i mentalno stanje igrača biti na pravoj razini kako bi se individualno i momčadski ekipa nametnula. Mi smo u ovih par dana obavili dosta razgovora, sve preko motivacije, pozitive i dizanja tog dijela. Jednostavno nismo uspjeli popraviti taj segment.

Komentar na igru Livaje?

- Odigrao je dobru utakmicu. Hajduk je izgledao dobro, rekao sam i u najavi da imaju dobre mehanizme u igri, Livaja im je jako bitan kotačić i u izgradnji napada i u realizaciji.

Ključne riječi

Komentara 19

ST
stefj
22:18 05.12.2021.

Ima 4 utakmice u kratkom periodu i jasno je da mora nastaviti istu taktiku kao i Krznar, ne može nešto sad mijenjati, može raditi samo sitne korekcije... A koliko je Krznar degradirao ekipu i igrače, vidi se sada, kada se igra češće. Sada se samo možemo nadati da će uspjeti pobijediti 3 utakmice do kraja koje se igraju s ipak lošijim ekipama, te donekle zadržati priključak s vrhom. Onda preko zime probati nešto s treningom i, kako je rekao, mehanizmima u igri... Nevjerojatno je kako je uprava mirno gledala kako Krznar uništava ekipu i igrače, kako nije poduzimala ništa. Pa iz aviona se vidjelo da stvari idu u krivom smjeru. To neodgovornost iznad svake mjere... Kao da su to namjerno radili...

KA
kanđija
00:36 06.12.2021.

Petkovića Oršića Theophile i Ivanušeca treba ostaviti u Zagrebu i ne voditi u London da se odmore i saberu za prvenstvo. Jer tako ce dobiti 3 dana za odmor i lakši trening jer u Londonu bi bili samo lošiji. A A povesti mlade pa kako prođu neka prođu

LI
linkser2
06:42 06.12.2021.

izjava za anale!! hahahah.. pa jesi ti gledatelj ili trener..istina slučajni ali trener!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije