U TEŠKOJ SU POZICIJI

Trener Rijeke nakon šoka na Rujevici: 'Nećemo pustiti da nas ovo pokoleba. Odlično smo odigrali'

Prva utakmica Rijeke i Olimpije u play-offu za ulazak u UEFA Konferencijsku ligu
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/22
22.08.2024.
u 22:20

U 74. minuti Gabriel Rukavina je nespretno u kaznenom prostoru udario Jorgea Silvu, što je bio opravdani kazneni udarac, a njega je za 1:1 dvije minute kasnije realizirao Brazilac Pedro Lucas Schwaizer

Nogometaši Rijeke su pred najvećom ovosezonskom podrškom od 6.487 gledatelja na Rujevici imali vodstvo, ali ga nisu uspjeli zadržati u prvoj utakmici posljednjeg pretkola Konferencijske lige protiv Olimpije iz Ljubljane. Susret je završio neodlučenim rezultatom 1:1, kojim je vodeća momčad slovenske prve lige znatno zadovoljnija uoči uzvrata na stadionu Stožice za tjedan dana u glavnom gradu Slovenije. 

Znala je momčad Radomira Đalovića da dvoboj protiv Olimpije neće biti lagan, jer su Slovenci, vođeni nekadašnjim igračem Real Madrida Victorom Sanchezom na trenerskoj poziciji, pobijedili u sve četiri ovosezonske utakmice; dvije protiv ukrajinskog Žitomira te dvije protiv moldavskog Sheriffa kojeg vodi bivši trener Hajduka Mislav Karoglan. Pod Sanchezom je Olimpija u devet dvoboja uoči ovog dvoboja bila neporažena, a ostalo je tako i u njihovoj ovosezonskoj desetoj utakmici.

GALERIJA Dinamo srušio siloviti Qarabag i stoji na pragu Lige prvaka. Kulenović je heroj večeri!

Prva utakmica Rijeke i Olimpije u play-offu za ulazak u UEFA Konferencijsku ligu
1/116

Unatoč vrlo dobroj Olimpiji, Rijeka je bila bolja momčad u dvoboju, a posebno je to bio slučaj u prvom poluvremenu. Najviše su raspoloženi bili Franjo Ivanović i Marco Pašalić, prvo Ivanović dobrom prilikom na asist Pašalića u petoj minuti, potom Pašalić dalekometnim pokušajem u 11. minuti te direktnim udarcem iz kornera u 20. minuti koji je odsjeo na gredi. U 31. minuti je Rijeka došla u zasluženo vodstvo, kad je Fruk gurnuo lijevo loptu za Ivanovića, a on je zastao, te potom plasirano gurnuo loptu u malu mrežicu gola Slovenca Matevža Vidovšeka. Jedinu pravu priliku je Olimpija imala na kraju prvog dijela, kad je bivši igrač Lokomotive, Dragovoljca, Sesveta i Jaruna Raul Florucz prebacio gol iz velike blizine. 

Osim toga Olimpija nije znatno prijetila, sve do perioda od 65. do 76. minute kad je stisla visoko Rijeku koja se povukla, iako je Rijeka imala tri velike šanse na startu drugog dijela. U 74. minuti Gabriel Rukavina je nespretno u kaznenom prostoru udario Jorgea Silvu, što je bio opravdani kazneni udarac, a njega je za 1:1 dvije minute kasnije realizirao Brazilac Pedro Lucas Schwaizer.

- Moji momci su odigrali odličnu utakmicu protiv jednog jako kvalitetnog protivnika. Nedostajao nam je jedan pogodak da sasiječemo i riješimo utakmicu, jer ako ne zabiješ, ovako kvalitetna ekipa te lako kazni, ali nećemo dopustiti da nas to pokoleba. Idemo u četvrtak po prolaz u Ljubljanu - rekao je trener Rijeke Radomir Đalović.

VIDEO Poletjela je i boca: Otkriveno što je trener Slavena rekao sucu. mogao bi dobiti drakonsku kaznu

Komentara 3

Avatar 2u8
2u8
10:44 23.08.2024.

sramota.ovog trenera treba ekspresno najuriti. sta je tu bilo odlicno? cisto sumnjam da ce Rijeka proci u Ljubljani,0:0 vjerovatno.opet izgubljena sezona.

FR
freeshooter
01:14 23.08.2024.

...što nekomu znači odlično, nemora isto biti drugom... meni je Rijeka igrala loše, nije to bio organizirani nogomet, niti planski niti taktički promišljen i postavljen... stihijska igra sa beskrajnim navlačenjem lopte od strane pojedinaca, pa se time još i propustilo zabiti drugi gol... prekidom izazvanim od Armade, kao naručen, protivnik je dobio time out, a ulaskom nošalantnog Rukavine Rijeka je dobila igrača manje, mislim on je uvijek igrač manje, njegova neobavezna laganica... pa se još izvade igrači koji znaju, i naravno kada tu protivnik vidi da si kompletno stao, oni krenu i sve se raspadne... nakon prvog gola, kako je bila slabašna Olimpija, očekivalo bi se lakih 3komada za Rijeku, no suprotno su izašle na vidjelo sve slabosti Rijeke... nije još sve izgubljeno, no Miško mora sutra dovesti dobrog trenera, profesor Krznar je slobodan, koji će znati postaviti igru, to niti Sopić nije znao, pa će Rijeka proći i u Ljubljani, ponavljam Olimpija je igrački slabašna ekipa, puno lošija od Rijeke, no imaju trenera koji vuče poteze... ajmooo Rijeka, treba nam još barem jedan klub u Europi, jer ovo je sramota i potop... Miško zovi i moli da pošalju profesora Krznara...

Avatar Stradun
Stradun
11:49 23.08.2024.

Zaključimo: Sopića (koji je doveo HNK Rijeka do viceprvaka i završnice hrvatskog kupa) su najurili . Doveli ovoga. Mudra odluka?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije