Uefin novac

Evo koliko Rijeka može zaraditi izbori li grupnu fazu Konferencijske lige

Rijeka: Rijeka i Istra sastali se u 3. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/3
22.08.2024.
u 15:18

Rijeka večeras igra protiv Olimpije, a za tjedan dana uzvrat

Rijeka večeras od 20 sati na Rujevici dočekuje Olimpiju u prvoj utakmici play-offa Konferencijske lige. Za ovo natjecanje, treće po razini u Uefi, Riječani se bore nakon ispadanja iz utrke za Europsku ligu. 

Podsjetimo, Rijeka je kao viceprvak Hrvatske svoj europski put ove sezone počela u drugom kolu kvalifikacija za Europa ligu gdje su u dvije utakmice bili bolji od rumunjskog drugoligaša Corvinula, ali su ispali od Elfsborga. Stoga su momci s Kvarnera automatski osigurati borbu za Konferencijsku ligu.

Prođu li Olimpiju i izbore grupnu fazu, mogli bi lijepo zaraditi. Naime, svaki od 36 klubova koji će nastupati u glavnoj fazi će dobiti nagradu od 3,17 milijuna eura samo za ulazak. Bonusi za učinak isplaćivat će se za svaku utakmicu: 400 tisuća eura po pobjedi i 133 tisuće eura za remi.

Konferencijska liga se igra drugačije ove sezone, po uzoru na Ligu prvaka. Najveća promjena odnosi se na grupnu fazu, koja će postati jedna faza Lige s 36 momčadi. Svaki klub igra protiv šest različitih momčadi (tri kod kuće, tri u gostima). Osam najboljih ukupno ide izravno u osminu finala, klubovi koji završe od devetog do 24. mjesta natjecat će se u doigravanju, a pobjednici prolaze do šesnaestine finala gdje ih čekaju momčadi koje ispadnu iz Europa lige. Od tog trenutka nadalje se igra nokaut faza kao do sada.

 

Komentara 1

PO
pozitivan
21:45 22.08.2024.

Zaraditi će oni kitu Marjanovu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije