SKIJANJE

Tri gracije u borbu za nove bodove

12.12.2002.
u 00:00

Janica se vratila u Europu prije tri dana. U prilagodbi na promjene vremenskih zona najtežim se smatraju treći i četvrti dan, a Janica će upravo u to vrijeme na novu utrku Svjetskog kupa

ZAGREB - Može li Janica Kostelić već do kraja ove kalendarske godine toliko odmaknuti suparnicama da bi bila sigurna u ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu? Sudeći po svemu na američko-kanadskoj turneji, tako bi moglo i trebalo biti.

U francuskom mondenom skijalištu Val d"Isereu skijašice će danas imati prvi zadatak nakon povratka u Europu. Na rasporedu je veleslalom, a na startu utrke pojavit će se sve tri naše skijašice. Janica Kostelić je u oba dosadašnja veleslaloma osvajala bodove. Na otvaranju sezone u Söldenu bila je jedanaesta, a u Park Cityju dohvatila je postolje osvojivši treće mjesto. Naša najbolja skijašica nove bodove očekuje već danas, iako će joj vjerojatno biti teško prilagoditi se na promjenu vremena.

Naime, Janica je doputovala u Europu prije tri dana. U prilagodbi na promjene vremenskih zona najtežim se smatraju treći i četvrti dan, a Janica će upravo u to vrijeme na novu utrku Svjetskog kupa. Na startu će se pojaviti i Ana Jelušić i Nika Fleiss. Ana je iznenadila cijeli skijaški svijet fantastičnim veleslalomom u Söldenu (23. mjesto) i pokušat će sve ne bi li uhvatila drugu vožnju i u Val d"Isereu. Isti je slučaj i s Nikom Fleiss. Nakon što se u SAD-u probila u drugu vožnju u svojoj paradnoj disciplini slalomu, sve ono što je vježbala tijekom ljeta između veleslalomskih vrata, pokušat će pretočiti u drugu vožnju i bodove i u veleslalomu.

Glasnogovornik reprezentacije Ozren Müller ne vjeruje da će Janica imati velikih problema s prilagodbom.

- Razgovarao sam s Antom Kostelićom i odmah nakon dolaska u Francusku Janica je ritam treninga, odmora i prehrane podredila novim okolnostima. Uostalom, ni druge tehničarke, koje su u Lake Louiseu još u nedjelju imale posljednji nastup u superveleslalomu, nisu u boljem položaju od Janice - kazao je Müller.

A kad je najteže, Janica je - najbolja. To doista više nije fraza.

T. P.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije