VATRENI VELIKANI

Trojac u sukobu interesa, Bokšić ostavlja dionice

23.11.2008.
u 17:00

Oni su bili svojevrsni vizionari Hajdukova preoblikovanja. Kada su Aljoša Asanović, Slaven Bilić, Alen Bokšić i Igor Štimac u lipnju 2001. godine, dakle prije sedam i pol godina u Hajduk donijeli svoja 3 milijuna tadašnjih maraka, govorili su da će se njihov ulog u klub pretvoriti u dionice.

Kratko trajalo
No, ta priča nije dugo trajala, “vatrena četvorka” (nikada nisu voljeli da ih se tako naziva, nap. a.) brzo se raspala, svatko je otišao na svoju stranu. Asanović i Bilić danas su uspješni na klupi Hrvatske, Štimac vodi Udruženje prvoligaša, a Bokšić se nikako ne vidi u aktualnom trenutku hrvatskog nogometa. Ali, ulaganje je ostalo, Hajduk im je dužan 10,5 milijuna kuna.

– Njih četvorica dobit će dionice, a što će raditi s njima, bit će njihova odluka – kaže Mate Peroš, predsjednik uprave bijelih.

A što kažu “vatreni” – Igor Štimac bio je na osnivačkoj skupštini š.d.d. Hajduk, ne kao dioničar, nego kao gost, predsjednik Udruženja prvoligaša.

– Po Zakonu o sportu, ne mogu biti vlasnik Hajdukovih dionica, jer bi se na taj način našao u sukobu interesa. No, napisao sam pismo predsjedniku Perošu. Ja sam Hajdukov vojnik i neću tražiti pretvaranje svojih dionica u novac. Vidjet ćemo kad se to završi, dionice ću prenijeti na nekog, možda i na neki odvjetnički ured – kazao je Štimac.

Ista je situacija kao sa Štimcem i s Asanovićem i Bilićem. I oni su u sukobu interesa. Zamislite da u reprezentaciju pozovu nekog igrača Hajduka koji ne zaslužuje, već da se u izabranom društvu nađe samo zbog toga da mu se podigne cijena. Pa da na taj način poraste vrijednost Hajdukovih dionica. No, Alen Bokšić je jedini od njih koji nije opterećen sukobom interesa.

Ovo je tek početak
– Ja uopće nemam dvojbi, jer ih ne moram imati. Novac me ne zanima, ostat ću dioničar Hajduka, a što će biti u budućnosti tek ćemo vidjeti. Kada smo nas četvorica ulagali u Hajduk bila je zamisao da budemo dioničari – kaže Bokšić.

Proslavljeni igrač “ne pada u nesvijest” zbog svega što se dogodilo. Bokšić smatra da je Hajduk tek sada na početku, vjeruje, lijepe budućnosti. Ali, upozorava.

– Lijepo je ovo što se dogodilo. Hajduk ima prigodu krenuti pravim putem, ali ovo je tek prvi korak. Sada trebaju uslijediti prava i velika ulaganja. Što je to petnaestak milijuna eura za jedan klub, taj novac se brzo istopi. Uostalom, to je vrijednost jednog pravog transfera – kazao je Bokšić.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije