BJELIČINE METODE

Tu ne moram razbijati tanjure za motivaciju, ali znamo igrati za čokoladu

02.04.2021.
u 08:15

– Dobro je što je hrvatska liga interesantna jer se svi za nešto bore. Četiri momčadi za ostanak, a ostali za Europu ili prvaka. Idućih deset utakmica bit će izazovne neovisno o imenu protivnika - rekao je Nenad Bjelica

Nakon dvotjedne reprezentativne stanke, nogometaši se vraćaju u svoj poznati ritam i prvenstvene obaveze. Tako se nastavlja i Prva HNL, a 27. kolo otvorit će Varaždin i Slaven Belupo (danas, 18 sati).

– Prije svega, ovu smo stanku iskoristili na najbolji način. Pobijedili smo u dvije prijateljske utakmice bez primljenog pogotka i raspodijelili minutažu prema potrebama igrača. Uz to smo i navijali za našu A selekciju i U-21 reprezentaciju tako da s veseljem čekamo nastavak – rekao je trener farmaceuta Tomislav Stipić koji se veseli gostovanju:

– Vjerujemo da je naša momčad dobra i to je pokazala u posljednje četiri utakmice kada je samo jednom nespretno izgubila od Rijeke. S pravom možemo opet očekivati hrabru igru. Priželjkujemo i taj mali djelić sreće koji je nedostajao.

U Varaždinu su pak okupirani i novim vodstvom, naime klub je prije nekoliko dana dobio novog predsjednika – Dražena Viteza.

Nakon ove uvertirne utakmice, dan poslije slijede: Lokomotiva – Hajduk, Gorica – Rijeka, Šibenik – Dinamo te Istra 1961 – Osijek.

Nenad Bjelica prije puta za Pulu, obratio se medijima.

– Istra je respektabilna momčad koja ima mladog trenera Danijela Jumića. Vidi se poboljšanje u kvaliteti nogometa koji igraju, ali i u rezultatima. Čeka nas velik izazov, ali bez obzira na sve to, vjerujem u svoju momčad. Uvijek pokušavamo igrati presing, to je naša ideja. Ponekad nas momčad suparnika u tome onemogući, a vidjet ćemo kako će to biti u Puli. Želimo se nadmetati, diktirati i donijeti pobjedu – rekao je Bjelica pa dodao:

– Dobro je što je hrvatska liga interesantna jer se svi za nešto bore. Četiri momčadi za ostanak, a ostali za Europu ili prvaka. Idućih deset utakmica bit će izazovne neovisno o imenu protivnika.

Momčad Osijeka bori se za sam vrh. Ima dva boda manje od prvoplasiranog Dinama (i utakmicu više). No, natjecateljskog duha im ne nedostaje.

– Motiviram momčad na različite načine, nije to kod nas problem. I na treninzima igramo za nešto, za čokoladu – rekao je i prisjetio se motivacije Wolfsbergera s razbijanjem tanjura s oznakama rivala Altacha.

– Govorili su da nećemo biti prvi, zato sam napravio igrokaz. Na kraju smo bili desetak bodova ispred Altacha i završili kao prvi. Nekad igračima treba motivacije, ali u ovoj momčadi su svi motivirani. Ja imam samo dajem zadnji impuls. Nije to uvijek bacanje tanjura.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije