Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IGOR TUDOR Hrvatski reprezentativac na pripremama pomno prati događaje u Italiji

Tudor: Juventusova afera i meni diktira planove

nog-tud-txt.jpg
import
20.05.2006.
u 19:01

Prije četiri godine, u trenucima velikog Juventusova slavlja, Igor Tudor je u jednom kutu svlačionice sjedio i plakao. Naime, ozljeda skočnoga zgloba bila je preteška, Igor je morao propustiti SP i put u Japan. - To su mi bili natježi trenuci u nogometnoj karijeri. Bilo mi je užasno teško gledati naše dečke u Japanu, a nisam im mogao pomoći. Kad smo mu spomenuli Francusku, smiješak mu se pojavio na licu. - To je za mene bio veliki doživljaj, iako se više i ne sjećam na kojim sam utakmicama igrao - kaže Tudor.

Kako se osjeća uoči priprema za svoje drugo svjetsko prvenstvo, Japan 2002. propustio je zbog ozljede. - Osjećam se odlično. Hvala Bogu, zdrav sam, što je najvažnije. Jedva čekam da sve to počne jer sam već jako nestrpljiv - ističe jedan od važnih Kranjčarovih nogometaša.

U zoru Svjetskoga nogometnog prvenstva iznimno je veliki optimist. - Imam dobar predosjećaj za Njemačku. Uvjeren sam da možemo u drugi krug. Skupina je jaka, no i mi imamo svoje adute - zrači optimizmom Tudor. Iza njega je još jedna sezona na Apeninima, no talijanski nogomet potresa jedna od najvećih afera u povijesti. S njegovim Juventusom u glavnoj ulozi. - Talijani su doslovno ludi za nogometom i to ih je dotuklo. To je jedna od najtužnijih priča talijanskog nogometa.

Ugovor sa Sienom sam odradio a još me jedna godina veže za torinski Juventus. Moram pričekati rasplet situacije. Nisam siguran gdje ću nastaviti karijeru. Moguće je da izaberem i neku treću opciju. Za nekoliko dana Igor će postati otac, supruga Stefanija na svijet će mu donijeti sina. No, o tome nije želio govoriti. - Možemo razgovarati samo o nogometu - zaključio je Tudor.


Brazilci su izvanserijska klasa

Hrvatski reprezentativac Igor Tudor nakon nekoliko godina igranja u jednoj od najjačih nogometnih liga uvjerio se u kvalitetu nekolicine brazilskih igrača koji će mu na Olimpijskom stadionu u Berlinu (13. lipnja) opet biti suparnici. Emerson, Kaká, Cafu i Adriano jedna su od najzvučnijih imena protiv kojih je i s kojima je igrao naš reprezentativac. - Nije potrebno trošiti riječi i razglabati o kvaliteti brazilske nogometne reprezentacije. Sve su to izvanserijski igrači i apsolutni favoriti skupine. Emersona znam još iz Juventusa. Bit će jedan od važnijih brazilskih igrača. A o Ronaldinhu da i ne govorim... - ističe Tudor.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije