Novi posao

Turci o Bjelici: Najveća kvaliteta mu je hrabrost u radu s mladim igračima, vodio je i Gvardiola

Ante Čačić i Nenad Bjelica pozdravili su se prije početka utakmice
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
18.04.2023.
u 12:43

Turski su mediji optimistično i željno dočekali dolazak Bjelice za kojeg se nadaju da će vratiti Trabzonspor na put prvaka.

Bivši trener Dinama, Nenad Bjelica započinje novu trenersku misiju, i to ni više ni manje, nego u turskom Trabzonsporu

Prema pisanjima, Bjelica je u ponedjeljak stigao u Istanbul gdje bi uskoro trebao potpisati ugovor s čelnicima kluba te postati 45. trener u povijesti ovog turskog kluba.

Trabzonspor je trenutno šestoplasirana momčad turskog prvenstva, što se smatra lošim rezultatom s obzirom da je prošle sezone klub okrunjen prvakom. Usred loših ovosezonskih rezultata, klub je u potragu za novim vođom krenuo nakon što je otkaz dobio Abdullah Avci.

Turski su mediji optimistično i željno dočekali dolazak Bjelice za kojeg se nadaju da će vratiti Trabzonspor na put prvaka.

Nahvalili su i njegovu hrabrost da pruži šansu mladim igračima. Istaknuli su i njegov rad s mladim igračima koji su danas bitni kotačić u standardnoj postavi reprezentacije, poput Joška Gvardiola.

Turski Fanatik ovako ga je opisao:

- Trabzonspor, koji je razmatrao imena poput Sergena Yalçina, Slavena Bilića, Fatiha Tekkea i Rize Calimbaya, iznenadio je imenom Nenada Bjelice. On je bio jedan od prvih kandidata Fenerbahčea i bivšeg sportskog direktora Emrea Belozoglua. Tadašnji pregovori nisu uspeli i momčad je povjerena Erolu Bulutu. Bjelica je cijenjen jer je trener koji daje šansu mladim igračima i dominira balkanskim tržištem -  stoji u tekstu u kojemu se dodaje:

- On je trener koji preferira 4-3-3 formaciju i voli kontrolirati igru. Međutim, ne ovisi samo o jednom sustavu. On je trener koji svojim momčadima nameće i obrambene formacije s tri igrača iza i prilagođava se protivniku... Iskusni trener radio je sa značajnim igračima današnjeg sastava hrvatske reprezentacije. Konkretno, on je bio trener koji je uveo 18-godišnjeg Joška Gvardiola na teren.

Pretpostavlja se da je predsjednik kluba Ertugrul Dogan, već dogovorio sve stavke s Bjelicom, pa tako i trajanje ugovora koji bi, prema nagađanjima trebao trajati dvije i pol godine.

Bjelica bi sa sobom u Tursku trebao povesti i dio svoje stalne postave stručnog stožera, dio kojeg je i trener Nino Bule.

 

>> Doznajemo: Nenad Bjelica ima novi posao, preuzima aktualnog prvaka


 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije