BUĆO NA LEDU

Turina umjesto Butine

Tomo Butina
Marko Lukunić/VLM
21.09.2009.
u 20:28

– Je li Butina kriv za europski poraz od Anderlechta? Nije! To je jednostavno sudbina Dinamova vratara. Taj gol pao je u 70 i nekoj minuti, zar ne? A do tada je bio besposlen - ističe bivši vratar Dinama Dražen Ladić.

Sasvim neočekivano, u Maksimiru se rađa novi slučaj. Na udaru je Tomislav Butina, Dinamovo dijete i jedna od klupskih ikona novijega doba. Od prošloga tjedna više nije u Mamićevoj milosti, što naravno odmah podrazumijeva i trenerovu sankciju, pa je Butina završio na klupi. Je li i zasluženo? Pitamo legendarnoga Dinamova vratara Dražena Ladića.

Kriva je cijela momčad
– Je li Butina kriv za europski poraz od Anderlechta? Nije! To je jednostavno sudbina Dinamova vratara. Taj gol pao je u 70 i nekoj minuti, zar ne? A do tada je bio besposlen. Vjerujte, teško je biti koncentriran svih 90 minuta. A ako već govorimo o krivnji za poraz, onda je kriva cijela momčad, a ne samo jedan igrač.

Ipak, Butina je platio ceh i odletio na klupu?

– Vjerujem Kruni kad kaže da ga štedi – zaključio je Ladić.

Je li najnovija Jurčićeva sankcija znak kako za do jučer nedodirljiva vratara stižu dani apstinencije? Čini se nelogičnim zna li se da je posrijedi vratar svjetskoga formata, jedan jedini dorastao europskim utakmicama, iako u njima nije uvijek briljirao.

No, kako u Dinamu nikada ništa nije logično, onda je red zabilježiti da se treninzima priključio Ivan Turina. Raskinuo je ugovor s poljskim Lechom, a Mamić i Jurčić dali su mu zeleno svjetlo za treninge. Do prosinca ne može biti registriran, a poslije, tko zna...

Je li to upozorenje Butini?
Tomo je pak u iščekivanju i neizvjesnosti. Ugovor mu istječe sljedećega ljeta, a do sada se nije razgovaralo o novome. Nije pritom nevažno da Butina zarađuje samo 120.000 eura godišnje. Boljega i jeftinijega teško će naći.

On je posebna vrijednost
I bivši Dinamov trener Josip Kuže smatra kako je Butina posebna Dinamova vrijednost koju treba čuvati.

– Tomo je ljudska i vratarska veličina. Njegov pristup i profesionalizam uvijek su bili na najvišoj razini, iako treba reći da u nekim europskim utakmicama njegove reakcije nisu bile dobre. Ni u susretu s Anderlechtom, ni protiv Salzburga. No, uvijek ću biti za njega – tvrdi Kuže.

Zašto Dinamo opet pada u europskim utakmicama?

– Bio sam šokiran porazom od Anderlechta jer tvrdim da je momčad dobra i da je Mamić ovaj put pogodio sa selekcijom igrača. E sad, što je problem? Trener? Ma, ja sam to već Zdravku rekao: “Čuvaj ga, Kruno će ti biti odličan!” Vrijedan je, korektan, kvalitetan. Ali, ipak i neiskusan. Dinamo, naime, još uvijek u europskim utakmicama nema rješenje za čvrsto postavljen defenzivni blok, a to igrači ne mogu sami riješiti. Drugo je kad dođe Rijeka, tada će Dinamo i kad ne igra dobro dati 4-5 komada. Ali, Europa traži nešto više, a Dinamo to još nema – zaključio je Kuže.

Ključne riječi

Komentara 11

DU
Deleted user
08:34 22.09.2009.

treba zabiti, pa onda nije problem ako ti neki krumpir i uđe.

OM
omar
09:01 22.09.2009.

Ma koji Turina? Još se sjećam gola onog Jelena. Iz Maksimirske šume je opalio Turini kroz oči. Ni Butina, ni Turina, ni Lončarić nisu vratari za Dinamo. Gospodo iz Dinamove uprave, ako se nevaram vratar iz Osjeka Skender čeka naa angažman. Što se mene tiče to je najpouzdaniji vratar HNL-a. Dajte više uključite mozak. Dinamu treba kvalitetan vratar koji koji će dva puta godišnje skinut nešto kad obrana zaje..!

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
01:46 22.09.2009.

Ne treba biti koncentriran 90 minuta, vec samo kad protivnicka momcad napada, znaci otprilike 45 minuta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije