SJEĆATE SE NJEGA?

Tužna sudbina legende koja je obilježila HNL. Danas vozi kombi: 'Žao mi je što sam to napravio'

Nogometaš Dumitru Mitu
Foto: glebovpe
1/4
26.08.2024.
u 09:04

– Hrvatska je predivna zemlja i ne možeš reći ni za jedan njen dio da ti se ne sviđa. Meni je bilo predivno i u Zagrebu i Osijeku i u Rijeci. Sad vam mogu priznati, žao mi je što nisam ostao živjeti u Hrvatskoj – rekao je Mitu i dodao da mu je uvijek drago doći u našu domovinu.

Uvijek srdačan, uvijek otvoren, jednostavan, takav je Dumitru Mitu (49), nekadašnji igrač koji je nogometnu loptu ganjao u tri hrvatska kluba i u sva tri se kitio trofejima. Najviše je igrao u Osijeku, oko 160 natjecateljskih utakmica, u Dinamu 70-ak, a u Rijeci 14. Kasnije se vratio u rodnu Rumunjsku, jedno vrijeme je bio čak i u Kini, no Hrvatska je ostala u srcu. Fizički je otišao iz naše domovine, no još uvijek prati hrvatski nogomet. Čak je i jedno vrijeme bio u kombinacijama za vatrene, a uz rumunjsko ima i hrvatsko državljanstvo.

>> Ovo su supruge i partnerice naših reprezentativaca: Predivne dame najvjernija su im podrška s tribina

Nogometaš Dumitru Mitu
1/61

Nakon što se ostavio nogometa, Mitu je postao vozač kombija. - Radim u tvrtki koja se brine o sigurnosti, a ja sam vozač - otkrio nam je u jednom intervjuu prije nekoliko godina, a jedno vrijeme vozio je i taksi, povremeno je vozač hitne pomoći jedne ženske nogometne ekipe.

-  Ne znam ni sam što bih volio. Gledajte, šest sam godina bio u Osijeku, dvije i pol godine u Dinamu, uz to pola godine u Rijeci i meni su svi ti klubovi dragi. U Osijeku sam bio dulje, a u Dinamu sam osvojio dva prvenstva, kup sam osvojio sa sva tri kluba i kako da onda nekoga izdvajam - rekao je na pitanje za koga navija u Hrvatskoj. 

VEZANI ČLANCI:

- Hrvatska je predivna zemlja i ne možeš reći ni za jedan njen dio da ti se ne sviđa. Meni je bilo predivno i u Zagrebu i Osijeku i u Rijeci. Sad vam mogu priznati, žao mi je što nisam ostao živjeti u Hrvatskoj - rekao je Mitu i dodao da mu je uvijek drago doći u našu domovinu.

Mitu je profesionalni nogomet do 2009. godine, a nakon toga je povremeno igrao za rumunjske niželigaše. Mitu je osvojio pet trofeja u Hrvatskoj, dva prvenstva i tri kupa, s tim da je jedini čovjek koji je osvojio kup s tri različita kluba (Osijek, Dinamo i Rijeka). Navijačima u Hrvatskoj ostao je u lijepoj uspomeni i uvijek ga se rado sjete.

Ključne riječi

Komentara 7

RI
Ringo
18:56 26.08.2024.

"Tužna sudbina" je smrt ili teška bolest, a ne vožnja kombija. Vožnja kombija je pošteni rad koji služi da se zaradi novac za život.

PO
podanak
12:04 26.08.2024.

I koloiko puta ćemo puta ponovno vidjeti taj prastari tekst?

LU
Luftbalons
16:30 26.08.2024.

Današnjim "novinarima" je svatko legenda. Bivši igrač nije legenda, legenda je netko tko je poseban, iznimka. Npr igra 15-20g u istom klubu ili ligi i bio je jako dobar, popularan, reprezentativac. Mitu je samo ex. Ovi danas koji pišu nisu ni obrazovani, ne znaju ni značenje legenda. Drugo, po čemu je Mitu obilježio našu ligu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije