PROBIJANJE GRANICA

TV prava u Premier League veća od BDP-a u 48 država!

Manchester United Everton
Reuters (Ilustracija)
12.02.2015.
u 21:19

Klub koji će ispasti u ljeto 2017. dobit će oko 115 milijuna eura, skoro tri puta više nego što je za TV prava od Bundeslige dobio prvak Njemačke Bayern!

Novi ugovor koji je Premier League postigla s kompanijama Sky UK i BT Sport za prava prijenosa utakmica od 2016. do 2019. godine, najjaču englesku ligu postavila je još više iznad svih sportskih natjecanja u Europi, a od svih liga na svijetu samo je NFL (američki nogomet) jači. I to za dvostruko više.

Od 2016. do 2019. Premier League će dobiti skoro 6,6 milijardi eura, dok je za razdoblje od 2013. do 2016. plaćeno 3,9 milijardi eura.

Mnogi u Velikoj Britaniji smatraju da je to dobar posao, barem za dio uključenih u posao zvan nogomet. Dionice Sky UK-a su pale nakon objave dogovora, jer su mnogi dioničari smatrali kako je iznos previsok, dok su dionice BT-a porasle. I dionice Manchester Uniteda porasle su za skoro pet posto nakon objave.

To je i razumljivo. Klubovi su na dobitku, a Sky je za 80 posto ukupnog iznosa dobio 75 posto utakmica.

Klub koji će ispasti u ljeto 2017. dobit će oko 115 milijuna eura, skoro tri puta više nego što je za TV prava od Bundeslige dobio prvak Njemačke Bayern! Ovakvi ugovori omogućuju engleskim klubovima da u svakom transferu ponude barem 20 posto veći iznos za nekog igrača od nekog kluba s kontinenta.

>> Više pročitajte na Goal.com

>> Život od TV prava tako je lijep, ako ste Englez

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije