Generalka za svjetsko prvenstvo

U Grazu će provjera biti važnija od rezultata

22.11.2008.
u 17:25

U ponedjeljak, točno u podne, u zagrebačkom hotelu Four Points Panorama dogovoreno je okupljanje hrvatskih rukometaša koje od 28. do 30. studenoga u Grazu čeka nastup na Interwetten kupu.

Izbornik Lino Červar pozvao je vratare Alilovića, Stevanovića i Pešića, desna krila Čupića i Horvata, lijeva krila Štrleka i Hrvatina, kružne napadače Vorija i Kapulara, vanjske igrače Špoljarića, Tončija i Josipa Valčića, Duvnjaka, Buntića, Bičanića, Kopljara i Gojuna. Već prvi pogled na popis otkriva da je riječ o miješanom društvu u kojemu su uz one stalne članove reprezentacije mjesto našli i oni koji su dosad dobivali manje prilika da se iskažu, ali i sasvim nova lica poput Pešića, Hrvatina i Kapulara.

Popis će otkriti i Červarove planove u dvobojima s Egiptom, Austrijom i europskim prvakom Danskom. Rezultat očito nije u prvom planu, izbornik želi uigrati neke linije, iskušati neke kombinacije, ali i provjeriti koliko neki od onih koji kucaju na vrata mogu u dosta jakim ogledima. Graz treba donijeti povratak u momčad Ivana Čupića, kojega je iz najbolje vrste udaljila ozljeda prsta.

Cijela priča počet će svečano, svi će reprezentativci u ponedjeljak od 18 sati biti u Hypo centru na tradicionalnom izboru Sportskih novosti i Hrvatskog rukometnog saveza najboljih u ovoj godini. A “akcijom Graz” počet će i odbrojavanje za Svjetsko prvenstvo.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije