LOKOMOTIVA - KUSTOŠIJA

U juniorskom derbiju dojmio se sin Dinamova legendarnog napadača!

Leni Peternac
Privatna arhiva
28.09.2024.
u 23:20

Pravi izazov za ove dečke uslijedit će 23. listopada kada će u Ligi prvaka snage odmjeriti s boljim iz susreta Dinamo Minsk i armenskog Pyunika

U derbiju sedmog kola juniorskog prvenstva Hrvatske, nogometaši Lokomotive remizirali su (0:0) s vršnjacima iz Kustošije. Prije ovog kola ove dvije momčadi bile su najbolje plasirane, Lokomotiva na vrhu (16 bodova) i Kustošija (15). Utakmica je ponudila jako puno zanimljivih nogometnih detalja, ritma, talenta, agresije, moderne igre... Utakmicu u Prečkom gledalo je dvjestotinjak gledatelja, unatoč kišnom vremenu. 

Bilo je dosta skauta i menadžera koji, naravno, ne propuštaju ovakve utakmice. Jer, jasno je da bismo ovdje trebali gledati najbolje od onog što hrvatski juniorski nogomet može ponuditi. A vidjeli smo zaista nekoliko zanimljivih klinaca. U prvom se redu dojmio Leni Peternac, sin legendarnoga Dinamovog napadača Alena. Laganog trka i oku ugodnog driblinga, podsjeća da ima očev gen. Vrijedi spomenuti Nou Godeca, stopera koji je igrao na desnom beku. Riječ je o dečku koji obećava, ozbiljnih i modernih nogometnih karakteristika. Tu su još Matija Subotić i Pavle Smiljanić, tandem zadnjih veznih... 

GALERIJA Bjelica pobjedom proslavio povratak u Dinamo! Plavi u velikom stilu najavili kraj krize

Leni Peternac
1/51

Pravi izazov za ove dečke uslijedit će 23. listopada kada će u Ligi prvaka snage odmjeriti s boljim iz susreta Dinamo Minsk i armenskog Pyunika. Prva utakmica igra se u Zagrebu. U slučaju pobjede, Lokosi u trećem kolu idu na boljeg iz dvoboja srpskog IMT Beograd i rumunjskog Farul Constanta.

Nikica Jelavić vodi ovu zanimljivu generaciju. Remijem protiv Kustošije nije bio zadovoljan, no jasno je da naš bivši nogometni reprezentativac posjeduje trenerski talent. Igra njegove momčadi sadrži jako puno modernih elemenata nogometne igre. Jasan je to znak da Jelavić jako dobro razumije trenerski posao.

S druge strane odličan je dojam protiv Lokomotive ostavio Kustošijin veznjak Lovro Chelfi, raznovrsno i brzo desno krilo... Dinamo je jučer također slavio, pobijedili su Rudeš 3:0. Poredak nakon sedam kola: Lokomotiva 17, Dinamo 16, Kustošija 16, Hajduk 13, Mladost Ždralovi 13, Varaždin 12, Slaven Belupo 12, Sesvete 12, Gorica 11, Rudeš 9, Rijeka 8, Istra 1961 7, Šibenik 5, Osijek 4, Graničar 4, Split 0.

VIDEO Prvi trening Nenada Bjelice kao novog/starog trenera Dinama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije