PROMO

U Rijeci preko 2.000 sudionika na Državnoj završnici Plazma Sportskih igara mladih

Foto: PROMO
1/8
25.07.2024.
u 10:58

Djeca i mladi na Igrama sudjeluju potpuno besplatno!

Plazma Sportske igre mladih 28. sezonu započele su još u siječnju, a nakon kvalifikacijskih, gradskih, županijskih i regionalnih turnira najbolje ekipe i pojednici sudjeluju na Državnoj završnici u Rijeci. Do kraja srpnja više od 2.000 djece i mladih iz cijele Hrvatske osim natjecanja, družit će se, kupati, upoznavati vršnjake iz cijele Hrvatske. Sudjelovanje na Plazma Sportskim igrama mladih potpuno je besplatno, a djeca se natječu u 10 sportskih disciplina.

Natjecanja su započela jednom od najpopularnijih sportskih disciplina – graničaru koji se održava u sklopu Telemach Dana sporta i koji kroz natjecanje miješanih ekipa, dječaka i djevojčica, potiče na druženje i inkluziju. Pobjednička ekipa u kategoriji 2015. godište i mlađi dolazi iz Koprivnice. Cekači su uz glasnu podršku publike u finalu savladali ekipu Zrinjevac iz Osijeka rezultatom 2:0 (15:13, 15:13) u setovima i zasluženo osvojila zlatne medalje na Državnoj završnici Plazma Sportskih igara mladih. Na čelu s voditeljicama Vesnicom Mlinarić i Adrijanom Hatadi ekipa u sastavu Teha Bodalec, Florijan Digula, Adrian Ivačić, Mia Marić, Gabriel Matošić, Maja Pezović, Dominik Sambol, Erik Sambol, Borna Skvaža i Helena Vukina popeli su se na pobjedničko postolje. Cekače sada čeka još jedan izazov, a to je Međunarodna završnica krajem kolovoza u Splitu.

Uz graničar djeca su trčala utrku na 60 metara, a najbrži su bili Sara Žarak iz Gospića i Tom Kotenko iz Siska.

Na terenima u Ičićima odigran je turnir u odbojci na pijesku. Između 24 ekipe odbojkašica i odbojkaša 2009. godište i mlađi slavile su ekipe Toki Šoki iz Splita i ekipa Noćni jahači iz Rijeke.

Dok su na stolnom tenisu Državni pobjednici u svojim kategorijama Sara Rivetti, Grgur Pustinjac, Klara Končar, Marko Pajić Zara Kolak i Franko Mesić.

Tijekom druge smjene očekuje nas uzbudljiv MIS turnir u odbojci, Kinder Joy turnir u košarci 3x3, te Telemach Dan sporta za godište 2013. i mlađe. Dok nas u trećoj smjeni očekuju utakmice Tommy turnira u malom nogometu, PBZ cup u šahu, Paket 24 Cup u tenisu, i napete utakmice HEP turnira u rukometu.

Vrhunac ovogodišnje Državne završnice biti će Coca-Cola Cup. Nakon više od 140 turnira u svim županijama Hrvatske, ekipe će u Rijeci zaigrati veliki finalni turnir i boriti se za medalje najvećeg malonogometnog turnira u Europi. Coca-Cola Cup osmišljen je kao društveno odgovorna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Već četvrtu godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa.

Sudionici su u Rijeku doputivali HŽ putničkim prijevozom koji je partner putovanja djece.

Pobjednike iz Rijeke čeka velika Međunarodnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja se održava u Splitu od 19. do 24. kolovoza na kojoj će sudjelovati pobjednici Državnih završnica iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije. U sklopu Međunarodne završnice održat će se i All-star Dan spota na kojem će sudjelovati ambasadori i prijetelji Igara te će zajedno sa sudionicima sudjelovati u promociji sporta i sportskog načina života.

Više od 110.000 djece i mladih u 28. sezoni sudjelovalo je na Plazma Sportskim igrama mladih.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije