Naša najbolja atletičarka polako liječi ozljede

U Zaboku rekli da Blanka ne mora pod nož

'05.09.2011.Split - Docek Blanke Vlasic u zracnoj luci pri povratku sa Svjetskog atletskog prvenstva na kojem je osvojila srebrenu medalju.  Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL'
'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
27.09.2011.
u 21:12

Kako bi se rasteretila Ahilova tetiva, Blanka je po Splitu tjedan dana hodala na štakama. S obzirom na njezinu motoriku, to joj i nije bio neki problem

Pripreme za novu dvoransku sezonu naša najbolja atletičarka Blanka Vlašić počet će 17. listopada u Splitu. Do tada će se oporaviti od silnih ozljeda koje je zadobila prošle sezone i usprkos kojima je osvojila srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji.

– Kako bi se rasteretila Ahilova tetiva, Blanka je sedam dana hodala na štakama po Splitu. Malo su je čudno gledali, ali Blanka se sjajno snalazila s pomagalima – rekao je Joško Vlašić, njezin otac i trener.

Prvi put u svojoj sportskoj karijeri bila je na štakama.

– S obzirom na njezinu motoriku, to joj nije bio problem. Brzo je pohvatala sve korake – istaknuo je Joško.

Prošli tjedan Blanka je bila u Zaboku, u Specijalnoj bolnici za ortopediju, kirurgiju, neurologiju i fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Sveta Klara.

– Tamo je napravila magnetnu rezonanciju oba koljena. Dr. Igor Borić, dugogodišnji član našeg stručnog stožera, i dr. Damir Hudetz složili su se da na temelju snimke Blanka neće ići na operaciju. Oštećena hrskavica će se liječiti na drugačiji način. Ma bitno je da ne ide pod nož – rekao je Joško.

Od odlaska u inozemstvo po drugo mišljenje odustalo se.

– Zasad je tako – istaknuo je Joško.

A napuknuće mišića?

– To je bilo u redu još na Svjetskom prvenstvu. Ma bit će Blanka sljedeće sezone kao nova. Bit će cakum-pakum – rekao je Joško te dodao:

– U Splitu je lijepo vrijeme pa ga Blanka maksimalno koristi za plivanje. Evo, konačno i ja razmišljam da malo uskočim u more, dok još imam vremena, dok nisu počele pripreme – rekao je Joško.

Blanka puno očekuje od sljedeće sezone. Prvi i osnovni cilj je medalja, po mogućnosti zlatna, na Olimpijskim igrama u Londonu. Lako neće biti. Ana Čičerova, aktualna svjetska prvakinja, ove je sezone bila nedodirljiva. Poslije rođenja kćeri u velikoj je formi. A nakon porođaja sljedeće sezone vraća se i Amerikanka Chaunte Howard, kao i Njemica Ariane Friedrich. Kakva će samo to sezona biti!

 

Ključne riječi

Komentara 1

VI
virkom
22:55 30.09.2011.

Ne mora na operaciju. Uh.... E, sad mi je bas laknulo... ;-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije