MALI NOGOMET U utorak počinje Treće dvoransko prvenstvo

U Zadar dolaze svi najbolji domaći prvoligaški hakleri

03.01.2009.
u 13:04

Dvorana Krešimira Ćosića sljedećeg će tjedna biti mjesto održavanja još jednoga sportskoga spektakla. Nakon rukometnih kvalifikacija za plasman na OI u Pekingu, teniskoga Davis cup dvoboja Hrvatska-Brazil i utakmica košarkaša Zadra, od 6. do 11. siječnja održava se 3. dvoransko prvenstvo Hrvatske u nogometu.

Dolazi svih 12 klubova
Na njemu će se tradicionalno na umjetnoj travi ogledati 12 hrvatskih prvoligaša. Oni su podijeljeni u dvije skupine sa po šest momčadi koje će igrati dvaput po 12 minuta na terenu površine 45 puta 25 metara s “mantinelom” po talijanskom uzoru. Kako je jučer u Zadru rekao tajnik Udruge nogometnih prvoligaša Nevenko Herjavec, u Krešinu domu prvi put igrat će se na novoj vrsti umjetne trave, i to bez granulata, a koja je stajala čak 75.000 eura.

Otvaraju Hajduk i Croatia


Dvoransko prvenstvo Hrvatske otvaraju u utorak u 17 sati svojom utakmicom Hajduk i Croatia (S), a u toj skupini još su Cibalija, Rijeka, Šibenik i Slaven Belupo. Oni u srijedu imaju slobodan dan, a na umjetnu travu istrčat će u 17 sati Dinamo i Inter, dok su u toj skupini još Zadar, Varteks, Zagreb i Osijek. Utakmice poluzavršnice u subotu, kojima će prethoditi i revijalni ogledi, te utakmice za 3. i 1. mjesto u nedjelju, izravno će iz Dvorane Krešimira Ćosića prenositi i HTV.

– Svoj dolazak potvrdilo nam je svih 12 klubova, a vjerujem kako će u njihovim sastavima biti i svi najbolji igrači. Primjerice, Dinamo i Slaven Belupo najavili su dolazak ekspedicije od čak 40 ljudi, budući da Dvoransko prvenstvo shvaćaju i kao početak priprema za proljetnu polusezonu. Oni će tako osim nastupa na turniru održavati i jutarnje treninge, a naša Udruga, grad Zadar i NK Zadar osigurat će im sve što budu tražili – istaknuo je Nevenko Herjavec.

Jučer je rečeno i kako već danas od 10 sati na kioscima ispred Krešina doma počinje prodaja ulaznica za to natjecanje. Cijena je 40 kuna za natjecanje u skupinama u kojima će se svaki dan odigravati ukupno sedam utakmica od 17 do 21 sat, dok će ulazak u dvoranu za dvoboje završnice u subotu i nedjelju stajati 60 kuna.

Puna dvorana
Bez obzira na cijene koje nisu pretjerano niske, predsjednik NS Zadarske županije Reno Sinovčić kazao je da očekuje vrhunsku atmosferu i 8.000 gledatelja svakog dana turnira. Dodao je kako želi da nogometaši Zadra postanu prvaci Hrvatske. Inače, postavljanje umjetne trave, kazao je direktor tvrtke Višnjik Dino Bailo, počet će već u suboru poslije košarkaškoga dvoboja Zadra i Cibone. A osim hrvatskih prvoligaša “pod pekom” će se u jutarnjem terminu od 10 ili 12 sati ogledati i nogometaši iz klubova s područja županije, i to Zadar, Arbanasi, Sabunjar, Bibinje, Velebit, Dragovoljac i Podgradina.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije