TOP DESET

UEFA bira najboljeg igrača Europe, Hrvati izostavljeni s popisa

Cristiano Ronaldo
Foto: Reuters (Ilustracija)
17.07.2014.
u 19:15

Lista je napravljena nakon glasovanja novinara iz svake od članice Uefe, a svaki od njih morao je izabrati pet igrača i bodovati ih od jedan do pet.

Izbor za najboljeg europskog nogometaša proći će bez ijednog Hrvata, tako je odlučila UEFA. Na popisu su desetorica, a neka imena već su odavno poznata jer je riječ o najboljima na Starom kontinentu.

Kandidati su Philipp Lahm, Thomas Müller, Manuel Neuer, Arjen Robben, Cristiano Ronaldo, Angel di Maria, Diego Costa, James rodriguez, Lionel Messi i Luis Suarez.

Lista je napravljena nakon glasovanja novinara iz svake od članice Uefe, a svaki od njih morao je izabrati pet igrača i bodovati ih od jedan do pet. Od Hrvata je bodove uspio skupiti samo Ivan Rakitić, koji je završio na 28. mjestu.

Do 14. kolovoza UEFA će popis skratiti na tri imena, a nagrada će biti dodijeljena u Monacu 28. kolovoza, uoči ždrijeba skupina Lige prvaka.

>> Je li Messi zaslužio nagradu za najboljeg igrača SP-a?

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar hrvatsko__kraljevstvo
hrvatsko__kraljevstvo
19:56 17.07.2014.

James na popisu, ovo je smiješno odigrao par dobrih utakmica na SP i odmah ga stave na popis, bar 20 igrača je zaslužilo da bude na tom popisu prije njega. Stave Jamesa iz francuske lige,a ne stave doktora nogometa Ibru, Modrić prije zaslužio nego James da bude na popisu, Modrić izabran u momčad sezone LP ,a James je nije niti igrao

DU
Deleted user
21:03 17.07.2014.

Moš' mislit kako glasaju likovi poput Dasovića ili onog Junca.

ZL
Zlaja7
09:11 18.07.2014.

Gdje je Riberi? Nije bio na SP zbog povrede i sada vise ne postoji! za Rodrigeza niko nije nikad ni cuo do SP! Vidjet cemo ga narednu sezonu, nigdje ga nece bit. Ibre nema jer nije davao po 5 golova na utakmici! Sekunda je falila da finale SP ode u penale, a onda je pola-pola! Tad ne bi bilo ni ove cetvorice Nijemaca! Gdje su oni bili kad ih je Real poderao? i, po koliko novinara iz svake zemlje glasuje? da li se zbrajaju glasovi, pa onda 1 drzava 1 glas?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije