za životno djelo

Uefa odaje počast Eusebiju

Eusebio
Reuters
22.02.2010.
u 18:59

Legendarni portugalski nogometaš Eusebio da Silva Ferreira (68) primit će u utorak iz ruku predsjednika Europske nogometne federacije (Uefa) Michela Platinija odlikovanje za životno djelo.

Predsjedničku nagradu (President's Award), koju Uefa jednom godišnje dodjeljuje zaslužnim velikanima iz nogometne povijesti, Eusebio će primiti na maloj svečanosti uoči početka uzvratne utakmice šesnaestine finala Europske lige, koju njegova Benfica u utorak na svom Stadionu Svjetlosti igra protiv berlinske Herthe (1:1 bilo je u prvoj utakmici).

Eusebio je jedan od najvećih napadača svih vremena. Godine 1962. odveo je Benficu do naslova europskog prvaka, da bi 1966. na Svjetskom prvenstvu u Engleskoj vodio Portugal do polufinala, u kojem su bolji bili domaćini Englezi, kasniji pobjednici turnira.

- Eusebio je utjelovio nogometni fair play i respekt. Bio je istinski uzor generacijama nogometaša koji su došli nakon njega - izjavio je predsjednik Uefe Michel Platini.

Lani je istu nagradu dobio Englez Bobby Charlton, centarfor Manchester Uniteda i engleske reprezentacije na istom SP-u 1966. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije