Rasističke uvrede

Uefa pokrenula postupak protiv Lazija zbog ponašanja navijača

Lazio navijači
AFP
21.09.2012.
u 21:38

- Na utakmici je bio i predsjednik Uefe Michel Platini, pa se i sam mogao uvjeriti koliko to ružno zvuči

Krovna europska nogometna organizacija Uefa pokrenula je disciplinski postupak protiv talijanskog nogometnog kluba Lazio. Razlog pokretanju tog postupka ponašanje je navijača rimskog kluba na White Hart Laneu, koji su tijekom utakmice prvog kola Europske lige vrijeđali tamnopute nogometaše Tottenhama. Odmah po završetku tog susreta trener Spursa Andre Villas-Boas bio je bijesan i osudio je ponašanje navijača Lazia.

- Bio sam potpuno u utakmici, tako da nisam previše obraćao pozornost na popratne događaje. No, mnogi kažu da je bilo rasnog vrijeđanja i nadam se da će UEFA pokrenuti novi slučaj. Uostalom, u posljednje vrijeme Uefa vodi veliku borbu protiv toga, a ovdje kod nas se očigledno odigrala nova epizoda na tu temu. Vrijeme je da se zaštite tamnoputi nogometaši. Na utakmici je bio i predsjednik Uefe Michel Platini, pa se i sam mogao uvjeriti koliko to ružno zvuči. Isto tako, govorim ovo kao određenu pervenciju prije našeg odlaska u Rim, jer nas, zaključujemo li po ovoj utakmici, tamo očekuje još napetija i ružnija atmosfera.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije