Wenger oštro:

Uefa treba Manchester City i PSG izbaciti iz Lige prvaka!

Arsene Wenger
Foto: Reuters/Pixsell
09.05.2014.
u 14:00

- Postoje pravila i ti ih poštuješ ili ih ne poštuješ. Ukoliko ih ne poštuješ, trebaš biti kažnjen - rekao je trener Arsenala.

Nakon što je Uefa kaznila Manchester City zbog kršenja Financijskog Fair Playa (FPP), a isto se sprema i PSG-u, došlo je do brojnih reakcija na pravila krovne europske organizacije.
Trener Arsenala Arsene  Wenger smatra da bi klubove trebalo učinkovitije kazniti te da su sadašnje sankcije vrlo zbunjujuće.

Naime, City mora platiti 60 milijuna eura kazne, a sljedeće sezone za Ligu prvaka smije prijaviti samo 21 igrača, a ne 25 te osmorica moraju biti iz njihove škole. Također ne smiju povećavati plaće svojim igračima.

- Kazna je vrlo sofisticirana. Želio bih da je jednostavnija i da ima više smisla - rekao je Wenger, koji smatra da je cijela situacija zapravo vrlo jednostavna.

- Postoje pravila i ti ih poštuješ ili ih ne poštuješ. Ukoliko ih ne poštuješ, trebaš biti kažnjen. Ovako kad Uefa ne želi izbaciti klubove iz Lige prvaka, moraju naći neke suptilnije kazne - rekao je. 

Iako se Wenger zalagao za pošteniju financijsku regulaciju, priznao je da ni on u potpunosti ne razumije komplicirana pravila.

- Meni i svima nama koji smo izvan ovog slučaja, kazna se čini veoma kompliciranom, moraju je razjasniti. Pravila moraju biti jasna kako bi bila prenesena ljudima na pravi način - zaključio je Wenger.

>>Manchester City: Agüero može otići za 70 milijuna eura

Komentara 1

DU
Deleted user
17:00 09.05.2014.

...i još iz Premiershipa izbacit Chelsea, Liverpool, Everton...kako bi Wenger štogod napokon i osvojio...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije