singapurska banda

Uhićeni: Namještali utakmice Lige prvaka i Svjetskog prvenstva

nogomet
Marijan Murat/DPA/PIXSELL
18.09.2013.
u 22:45

Policija u Singapuru uhitila je 14 osoba koje se smatra da su dio organizirane kriminalne bande uključene u namještanje nogometnih utakmica

Policija u Singapuru uhitila je 14 osoba koje se smatra da su dio organizirane kriminalne bande uključene u namještanje nogometnih utakmica diljem svijeta.

12 muškaraca i dvije žene privedeni su u nizu racija, priopćili su europski i singapurski dužnosnici. Policija kaže kako je među uhićenima i navodni "mozak operacije", ali nisu objavili imena.

Istražitelji su identificirali 680 sumnjivih utakmica, od toga njih 380 u Europi, u razdoblju između 2008. i 2011. godine, u što su uključeni susreti kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i Ligu prvaka.

Europski dužnosnici kažu kako su mečevi bili na meti singapurskog kartela za klađenje čije su se nezakonite aktivnosti protezala na igrače, suce i službene osobe diljem svijeta. Ne zna se kojih su državljanstava uhićeni. Pet je osoba zadržano zbog daljnjeg ispitivanja, dok su ostali pušteni uz jamčevinu. Interpol i Europol također su bili uključeni u istragu.

>>Fifa daje Interpolu 20 milijuna eura u borbi protiv ilegalnog klađenja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije