WTA:

Ukrajinka Svitolina odbija igrati protiv Ruskinje Potapove

Elina Svitolina
Foto: Geoff Burke/REUTERS/PIXSELL
1/2
28.02.2022.
u 21:18

U zasebnoj, ali sličnoj izjavi ranije u ponedjeljak, ukrajinske tenisačice Marta Kostyuk i Lesija Curenko, pozvale su WTA Tour da otkaže sve turnire iz Rusije nakon invazije Ukrajine

Ukrajinska tenisačica Elina Svitolina izjavila je da neće igrati svoj meč osmine finala protiv Ruskinje Anastasije Potapove na WTA turniru u meksičkome Monterreyu.

Izvršni odbor MOO-a u ponedjeljak je preporučio sportskim savezima da ruskim i bjeloruskim sportašima i dužnosnicima zabrani natjecanje u natjecanjima, a Svitolina je odlučila natjerati WTA Tour na akciju.

 "Mi ukrajinski igrači zatražili smo od ATP-a, WTA-a i ITF-a da slijede preporuke MOO-a da prihvate ruske ili bjeloruske državljane samo kao neutralne sportaše, bez isticanja ikakvih nacionalnih simbola, boja, zastava ili himni", rekla je Svitolina. "Prema tome, želim najaviti da neću igrati sutra u Monterreyu, niti bilo koji drugi meč protiv ruskih ili bjeloruskih tenisača dok naše organizacije ne donesu ovu potrebnu odluku."

U zasebnoj, ali sličnoj izjavi ranije u ponedjeljak, ukrajinske tenisačice Marta Kostyuk i Lesija Curenko, pozvale su WTA Tour da otkaže sve turnire iz Rusije nakon invazije Ukrajine.

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar klopotec
klopotec
09:06 01.03.2022.

Podrška Ukrajini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije