ZAGREB U CELJU

Ulaznica je potkraj 90-tih vrijedila kao suho zlato, hoće li tako biti i večeras?

CO Zagreb, Celje
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
30.11.2013.
u 08:30

Manji problem zagrebaša je činjenica što su samo jednom slavili u Celju, 2009. godine – 25:22. Na preostala tri gostovanja su pobijeđeni – 21:25 (1996.), 24:25 (1998.) i 26:29 (2001.).

Boris Dvoršek, trener CO Zagreba, odahnuo je nakon poraza Motora u susretu s Löwenom. Da je Motor kojim slučajem pobijedio, večerašnja bi utakmica u Celju za zagrebaše bila biti ili ne biti. Ovako, mogući poraz neće značiti i ispadanje Zagreba iz kruga momčadi koje će igrati u osmini finala. Pobjeda u hrvatsko-slovenskom “El clasicu” zagrebašima bi donijela gotovo sigurno ulazak među 16 najboljih.

Samo jedno slavlje u Celju

Manji problem zagrebaša je činjenica što su samo jednom slavili u Celju, 2009. godine – 25:22. Na preostala tri gostovanja su pobijeđeni – 21:25 (1996.), 24:25 (1998.) i 26:29 (2001.).

– Sjećam se tih dvoboja Zagreba i Celja s kraja devedesetih. Čak sam bio na onoj utakmici u polufinalu Lige prvaka u Celju kada smo izgubili s golom razlike, ali smo ušli u finale – rekao je Boris Dvoršek, trener CO Zagreba.

Na toj utakmici tražila se ulaznica više, tisuću ljudi ostalo je ispred dvorane, što se na večerašnjoj utakmici neće dogoditi. Na utakmici sa Sankt Peterburgom bilo je 1500 gledatelja, na Löwenu 1800, a na Veszpremu 4300 gledatelja. No, na tu posljednju utakmicu došlo je 2000 mađarskih navijača. Ne treba zanemariti ni to da se u Celju ulaznice naplaćuju, za razliku od Zagrebovih utakmica u Areni koje su besplatne. Ulaznica za utakmicu košta 15 eura, a ta ulaznica vrijedit će i za veliki slovenski derbi Celja – Gorenje.

Vjerujem u pune tribine

– Čeka nas izuzetno teška utakmica i vrlo motivirani suparnik. Vjerujem da ćemo pred punim tribinama dvorane Zlatorog pametnom igrom doći do toliko željena dva boda – rekao je Vladan Matić, trener Celjana, koji je dobro proučio kvalitete Zagrebove momčadi.

– Zagreb ima četiri-pet iskusnih igrača i većinu najboljih mladih hrvatskih rukometaša. U obrani se oslanja na iskustvo braće Valčić i Horvata – zaključio je Vladan Matić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije