Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRAJ KARIJERE

Umirovio se ruski napadač: U Spurse stigao s Modrićem i Ćorlukom

Roman Pavljučenko
Foto: AFP
28.10.2022.
u 13:10

Pavljučenko je 2008. bio treće najskuplje pojačanje londonskog kluba nakon hrvatske Zlatne lopte i Davida Bentleyja. Drugi Hrvat bio je stigao iz Cityja.

Roman Pavljučenko (40) objavio je kako odlazi u nogometnu mirovinu. Prekaljeni napadač posljednjih je nekoliko godina igrao u nižim ligama rodne zemlje pa zaključio da je vrijeme za oproštaj.

Dugogodišnji ruski reprezentativac karijeru je započeo u tamošnjem Stavropolu, a preko Rotora iz Volgograda stigao u moskovski Spartak 2003. godine. Tamo se prometnuo u pravog strijelca, igrača koji će uskoro obući nacionalni dres.

Sveukupno je u glavnom gradu odigrao 189 službenih utakmica i zabio 89 golova. Zaslužio je transfer u Tottenham, kojeg su u ljeto 2008. istovremeno pojačavali Luka Modrić i Vedran Ćorluka.

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Kapetan hrvatske reprezentacije stigao je iz matičnog Dinama, dok je popularnom Čarliju to bila druga epizoda na Otoku nakon Etihada. Modrić je ujedno bio i najskuplji pojedinac prijelaznog roka za Spurse (22.5 milijuna eura), Pavljučenko treći (17.4 milijuna), a Ćorluka sedmi (13.75 milijuna).

Rus je kroz tri i pol sezone na White Hart Laneu odigrao 113 utakmica i zabio 42 gola. Početkom 2012. prelazi u moskovski Lokomotiv pa kasnije igra za Kuban Krasnodar te Ural. Posljednjih godina uživa u nižim ligama Rusije, a karijeru je završio u trećeligašu Znamyi Noginsk. 

Za reprezentaciju Rusije igrao je na dva Eura, 2008. godine, kada smo im pomogli u odlasku na turnir izbacivanjem Engleza, kao i na narednom, Euru 2012. Sveukupno je seniorski ruski dres nosio 51 put i zabio 21 gol

>> VIDEO: Kladionice Vatrenima daju manje od 2% šanse za osvajanje Svjetskog prvenstva u Kataru

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije