INTER - BARCELONA 0:0

Umjesto gozbe, tek lagani ručak...

Lionel Messi
Reuters
16.09.2009.
u 23:15

Dugo očekivani dvoboj Intera i Barcelone, odnosno Samuela Eto'a i Zlatana Ibrahimovića, završio je bez pogodaka.

Ipak se prerano dogodio sudar velikana na San Siru, još ćemo morati pričekati na spektakularni nogomet kakav ove dvije momčadi sigurno mogu prezentirati.

Nije bilo pogodaka i to je svakako najveći hendikep utakmice koja je mogla zadovoljiti pristalice nogometa, ali nije ponudila vatromet na terenu. Barcelona je ostavila bolji dojam, no od dojma se ne živi, dojam nije egzaktna kategorija, no ovaj je put taj dojam vrijedio jednog boda.

Očekivano su Katalonci imali više loptu u nogama, igra se, posebno u drugom dijelu ,preselila na Interov dio travnjaka, no previše je bilo kompliciranja u Barcinoj igri. Nedostajalo im je silovitosti i okomitih "ubadanja" u srce Interove obrane, nedostajalo je pokušaja iz daljine, pa nas je Barca nerijetko svojom igrom podsjetila na - Arsenal! Kombinatorika u širinu kojom se suparnik drži u obruču ispred svog 16-erca, no nema onog završnog udarca, nema "kobrinog ugriza"...

Interov trener Jose Mourinho još je sa Chelseaom doktorirao na modelu igre kojim se treba sučeliti Barceloni. Tako je i sad bilo, Mourinho je postavio dva bloka ispred vrata, u veznom i obrambenom redu, oduzeo je prostor gostima i tako im otupio vrh napada. Uglavnom, umjesto najavljivane bogate nogometne gozbe, na San Siru je serviran tek lagani ručak...

U drugoj utakmici iste skupine Dinamo je u svom Kijevu sjajno odigranim drugim poluvremenom slomio ruski Rubin (3-1). Gosti su poveli preko Domingueza koji je u 25. minuti bio precizan iz slobodnog udarca. Dinamov se pritisak u drugom dijelu ipak isplatio. U 71. minuti je Yussuf bio precizan glavom nakon ubacivanja iz kornera, a osam minuta kasnije je domaće u vodstvo doveo Magrao nakon prodora Ghioanea dodavanja s lijeve strane. Konačnih 3-1 postavio je Gusev pet minuta prije kraja.

Naš Ognjen Vukojević odigrao je svih 90 minuta za Kijevljane, dok Stjepana Tomasa nije bilo u sastavu momčadi iz Kazana.

Oba su domaćina u utakmicama 1. kola skupine E do pobjeda došla teže od očekivano, ali Lyon i Liverpool su na kraju ipak imali razloga za slavlje. Lyon je imao znatno težeg suparnika, talijansku Fiorentinu i tko zna kako bi završila utakmica da Alberto Gilardino u posljednjoj minuti prvog dijela nije laktom udario Jeremyja Toulalana i zaradio crveni karton.

Francuzi su udrugom poluvremenu navalili na gol gostiju i to im se napokon isplatilo u 76. minuti. Källströmov udarac obranio je Fiorentinin vratar Frey, ali na loptu je naletio bosansko-hercegovački reprezentativac Miralem Pjanić i donio Lyonu pobjedu.

Liverpool je, pak, do tri boda protiv Debrecena došao u posljednjoj minuti prvog dijela zahvaljujći Dirku Kuytu koji je glavom matirao vratara Poleksića nakon udarca Torresa. 

Lige prvaka, skupina E, 1. kolo:

Liverpool – Debrecen 1-0 (Kuyt 45)

Lyon – Fiorentina 1-0 (Pjanić 76)

Redoslijed: 1. Liverpool 3, 1. Lyon 3, 3. Debrecen 0, 3. Fiorentina 0

Skupina F, 1. kolo:

Inter – Barcelona 0-0

Dinamo Kijev – Rubin 3-1 (Yussuf 71, Magrao 79, Guseb 85 / Dominguez 25)

Redoslijed: 1. Dinamo Kijev 3, 2. Barcelona 1, 2. Inter 1, 4. Rubin 0

Ključne riječi

Komentara 1

KA
kakodane2
08:40 17.09.2009.

tekma je bila sranje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije