Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANA JELUŠIĆ Prošle godine Riječanka je izletila te je promijenila ritual uoči utrke

Umjesto u kino, Ana radije otišla s Finkinjama u šoping

03.01.2009.
u 19:21

Odlazak u kino, ritual je kojeg se Ana Jelušić uvijek držala otkako je prije četiri godine Sljeme dobilo Snježnu kraljicu. Filmska večer uoči utrke Riječanki je uvijek bio najbolji program za rješavanje stresa. Ove godine Ana je ipak odustala od već uobičajene navike. Prošlosezonsko izlijetanje sigurno je barem malo pridonijelo tome.

- Uglavnom su za promjenu rituala krive obveze. Sve ih je više i više i zato nisam imala vremema otići u kino - rekla je Ana.

Šetnja gradom
Umjesto filmske predstave, Ana je uhvatila pod ruku finske skijašice i pošla s njima u šetnju gradom.@linkbox@

- Pokazala sam im Zagreb, barem onoliko koliko ga ja znam. Bilo je lijepo, a malo smo i kupovale.

Ako Ana pobijedi, nema sumnje da je rođen novi ritual. Rezultat koji Ana na Sljemenu sigurno može postići. Uostalom, prije dvije godine bila je druga, a i trener Zoran Sobol će reći da je Ana na Crvenom spustu favoritkinja broj jedan.

- Složila bih se sa Sabolom, dok god sam u skupini 15 najboljih svjetskih slalomašica, jedna sam od favoritkinja.Pogotovo kad skijam kod kuće gdje izvučem još 10 posto više.

Iako je Ana postojana u glavi, prošlogodišnje izlijetanje još nije zaboravljeno.

Snimio: Sergije Michieli

- Bilo mi je tada teško, imala sam osjećaj da sam razočarala navijače. No, poslije sam shvatila da ipak to i nije tako tragično. U slalomu se padovi svima događaju, pa i boljima od mene. Samo, izlijetanje na Sljemenu je pod povećalom. Evo, prije dvije sezone sam u poretku bila druga slalomašica, da zadnje dvije utrke nisam doskijala do cilja te sam pala na čak sedmo mjesto u poretku, a poslije se o tome ipak nije toliko govorilo.

Uoči Sljemena Ana je nakon četiri slalomske utrke 10. u poretku s 82 boda. U Leviju nije izborila drugu vožnju, u Aspenu je bila 12., u La Molini 13., a u Semmeringu 29. prosinca bila je sjajna šesta.

- U Leviju sam u nogama imala dobar rezultat, ali sam pogriješila, u Aspenu je bila mećava, a u La Molini sam bila bolesna. U Semmeringu sam, pak, napokon odskijala pravu utrku.

Bez kočnice
Sasvim sigurno dobar rezultat u pravo vrijeme.

- Na Sljemenu idem bez kočnice, prošetala sam malo ciljnom ravninom, mislim da će staza ponovno biti vrhunski spremljena.

Direktor utrke Reno Fleiss rekao je:

- Staza će biti baš onakva kakva bi trebala odgovarati našim curama.

Iako će Ana ipak dodati da joj duga staza kakva se skija na Sljemenu nije najdraži izbor.

- O tome se često prepirem s trenerom. Kad znam da je staza dugačka, nisam baš najzadovoljnija, osobno ih ne volim jer na kraju mi pluća otpadnu. Iako, kad realno pogledam, jako dobre sam rezultate postizala baš na dužim stazama.

Na spomen konkurencije Ana nije išla dalje od već poznatih imena Riesch, Vonn, Zahrobska, Poutiainen i Hosp.

- Osim prve vožnje u Semmeringu, sve ostale staze su najviše pogodovale visokim skijašicama poput Vonn, Hosp ili Poutiainen. Razmaci među kolcima su veliki i dok mi sitnije moramo cijelim tijelom zaobići vrata, one samo gurnu nogu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije