IN MEMORIAM

Umro Eduard Besak, jedan od pionira džuda

Foto: Privatna arhiva
16.02.2020.
u 14:59

Bio je i predsjednik Džudo saveza Jugoslavije, a među ostalim i počasni rukovoditelj džudo kampa u Bačkom Monoštoru, najvećem šokačkom selu u Bačkoj. Radio je kao trener u Beogradu, a zatim se preselio u Split gdje je najdulje djelovao kao učitelj džuda

U Splitu je u 83. godini umro arhitekt Eduard Besak, jedan od pionira džuda u Hrvatskoj, nositelj stupnja 8. dan, među najvišima u Hrvatskoj.

Bio je natjecatelj i kasnije trener u zagrebačkom AJK Mladost, gdje je odgojio naraštaje natjecatelja koji su bili najbolji u bivšoj državi i nosioci pojedinačnih i momčadskih naslova.

Bio je i predsjednik Džudo saveza Jugoslavije, a među ostalim i počasni rukovoditelj džudo kampa u Bačkom Monoštoru, najvećem šokačkom selu u Bačkoj. Radio je kao trener u Beogradu, a zatim se preselio u Split gdje je najdulje djelovao kao učitelj džuda.

Ključne riječi

Komentara 3

TR
Travno221
18:41 16.02.2020.

Zanimljivo, nigdje ništa o ovome, pa čak ni u njegovom Splitu, osim u Večernjem listu. A poznaju ga generacije džudaša u Hrvatskoj, a i šire. Kako u Hrvatskoj čovjek može biti brzo zaboravljen...

TR
Travno221
18:35 16.02.2020.

Veliki čovjek i pedagog. Sućut obitelji!

SA
samoborka
19:17 16.02.2020.

Pionira cega?? "Dzuda"?? A kaj vam to znaci vi siroti "slucajni novinari? Postoji JUDO, i to je JEDINI ispravan nacin pisanja naziva tog sporta na hrvatskom jeziku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije