Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MALONOGOMETNO PRVENSTVO

Uoči prvenstva Hrvatske: 'Ambicije su najveće, ne dolazi se iz Splita u Zagreb bez razloga'

Zagreb: Konferencija malonogometne reprezentacije uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo
Emica Elvedji/PIXSELL
30.06.2024.
u 23:30

Ekipa je sastavljena od momaka koji su se okušali u velikom nogometu, ali i u futsalu. Imamo zanimljivu i mladu ekipu željnu dokazivanja i uspjeha, rekao je Karlo Mucić iz MNK Šine Novi izbor Split

Još nas deset dana dijeli do početka završnice Socca Prvenstva Hrvatske u malom nogometu, a već se pripremaju tereni za ponajbolje klubove iz cijele Hrvatske koji će se 6. i 7. srpnja boriti za naslov prvaka i odlazak na Ligu prvaka u Grčku. Ove godine u Kerestinec će pristići momčadi iz svih krajeva Lijepe Naše, od Slavonije, Zagorja, Istre pa sve do Dalmacije. Upravo iz južnih krajeva na Prvenstvo Hrvatske stiže MNK Šine Novi Izbor Split, klub koji je osnovan 2020. godine. Trenutačno se natječe u splitskoj malonogometnoj ligi, kao i po turnirima diljem Dalmacije.

Novi sport, nova uloga

– Bit će ovo jedan novi i svakako zanimljiv izazov za nas. Idemo vidjeti kako ćemo se snaći u ovom novom sportu i definitivno se nadamo da ćemo se dobro uklopiti u novu ulogu. O socca malom nogometu kao sportu znamo dosta jer smo pratili reprezentaciju na velikim natjecanjima – rekao je Karlo Mucić iz MNK Šine Novi izbor Split te nastavio:

– Planovi i ambicije su najveći. Ne dolazi se iz Splita u Zagreb bez razloga. Cilj je, kao i uvijek, dati svoj maksimum i pokušati dogurati što dalje.

– Ekipa je sastavljena od momaka koji su se okušali u velikom nogometu, ali i u futsalu. Imamo zanimljivu i mladu ekipu željnu dokazivanja i uspjeha.

GALERIJA Ivana Knoll vratila se s Eura i pokazala vruće izdanje u kojem uživa na Jadranu

Zagreb: Konferencija malonogometne reprezentacije uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo
1/16

Ono što je svakoj ekipi, pa tako i ovoj splitskoj, primamljivo, svakako je nagrada, ali i mogućnost igranja za hrvatsku reprezentaciju.

– Puno bi nam značio odlazak na Ligu prvaka na Kretu ili na Grand prix u Gruziju. Ujedno bi nam to bio i izlet, ali naravno da bismo pokušali pokazati svoje nogometno znanje i predstaviti se u što boljem svjetlu. – Svakom sportašu nema veće stvari nego predstavljati svoju domovinu, pa tako i nama. Voljeli bismo da netko od naših igrača upadne u oko izborniku i da ga uvrsti na popis za sljedeće veliko natjecanje.

Momčad koja se već dobro upoznala s ovom vrstom malog nogometa svakako je NK Dragovoljac iz Poličnika pokraj Zadra. Oni su u svom premijernom nastupu na prošlom Prvenstvu Hrvatske osvojili brončano odličje i tako se plasirali na ovogodišnju završnicu Prvenstva Hrvatske.

– Naravno da nam puno znači što opet nastupamo na Prvenstvu Hrvatske. Prošla godina bila nam je debitantska, a osvojili smo broncu, mislim da smo napravili veliku stvar, a sličnom se nadamo i ove godine – rekao je Renato Zdrilić iz NK Dragovoljca te dodao:

U istom sastavu

– Više-manje u sličnom smo sastavu kao prošle godine. Neki su se igrači oprostili, a došle su mlade snage. Kao nagradu za cijelu sezonu zaslužuju otići na Prvenstvo Hrvatske. U njima nam je možda i najveće pojačanje.

Zrilić se dotaknuo i organizacije prošlogodišnjeg Prvenstva Hrvatske u Cestici pokraj Varaždina.

– Pohvalio bih sve, od organizacije do medijske pokrivenosti. Suorganizacija NK Poleta iz Cestice bila je na vrhunskom nivou. Iako je ovo amaterski sport, sve je bilo jako blizu profesionalnoj razini. Jedva čekamo zaigrati i ove godine – rekao je Zdrilić.

VIDEO Golema rupa progutala nogometno igralište: 'Izgleda kao da je eksplodirala bomba'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije