Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI EURA

VIDEO Fantastični prizori u Njemačkoj. Tisuće Hrvata dočekale vatrene

Neuruppin: Brojni navijači dočekali nogometne reprezentativce na glavnom Trgu
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/38
09.06.2024.
u 18:41

Hrvatska je upisala slatku pobjedu protiv snažnog Portugala, a potom se zaputila u Neuruppin gdje se nalazi bazni kamp reprezentacije. Dalićevi izabranici dovršit će pripreme, a zatim 15. lipnja zaigrati protiv Španjolske

Hrvatska nogometna reprezentacija upisala je pobjedu u prijateljskom susretu s Portugalom (1:2), a zatim se zaputila u Njemačku gdje u Neuruppinu, gradiću sjeverozapadno od Berlina primiti gradonačelnik. Tamo će biti bazni kamp hrvatske nogometne reprezentacije tijekom nadolazećeg Europskog prvenstva.

U Lisabonu su strijelci bili Luka Modrić u 8. minuti (penal) i Ante Budimir u 56. minuti. Za domaću momčad je zabio Diogo Jota u 48. minuti. Izvrstan je to dašak pouzdanja za vatrene uoči početka prvenstva, pošto Hrvatska nikada do sada nije pobijedila Portugal. U skupini će najprije igrati protiv Španjolske (15. lipnja), a zatim Albanije 19. lipnja) i Italije (24. lipnja).


PRIJENOS UŽIVO:

18:36 - Momčad napušta pozornicu. Najprije će se smjestiti u kampu, a kasnije će odraditi i prvi trening u Neuroppinu. Putem do autobusa podijelili su i nekoliko autograma.

18:34 - "Zahvaljujem vam u ime HNS-a i reprezentacije na prekrasnom dočeku. Dirnuli ste nas. Mislim da su naši igrači svojim uspjesima to zaslužili svojim uspjesima. Nismo slučajno izabrali ovaj grad. Mislim da je ovo najbolje mjesto za kamp. Iznad svih Hrvatska", rekao je Marijan Kustić.

18:30 - Veleposlanik Gordan Bakota poželio je vatrenima mnogo uspjeha na natjecanju i izrazio zadovoljstvo brojem okupljenih navijača iz Hrvatske i Njemačke.

18:27 - Gradonačelnik Neuruppina je poželio dobrodošlicu i mnogo uspjeha hrvatskim reprezentativcima te izrazio zadovoljstvo što su odabrali upravo Neuruppin. Reprezentacija je gradonačelniku poklonila uokviren Modrićev dres.

18:15 - Navijači su skandirali ime Luke Modrića i drugih zvijezda momčadi. Zatim je zapjevala klapa Poverello.

18:10 - Vatreni su stigli u Neuruppin. Momčad izlazi na pozornicu popraćena glasnim uzvicima i ovacijama tisuća okupljenih navijača.

18:03 - Autobus kojim hrvatska reprezentacija dolazi u njemački gradić kasni, no to ne sprječava navijače da se izvrsno zabavljaju.

17:55 - Na dočeku reprezentacije pjevat će klapa Poverello. Čine je Hrvati koji žive u Berlinu, a dobili su poziv Hrvatske katoličke misije da se pridruže dočeku.

17:30 - Navijačka ludnica je u Neuruppinu. Navijači su se okupili u velikom broju kako bi dočekali hrvatsku reprezentaciju. Oko pet tisuća njih skupilo se, a gradske vlasti to nisu očekivale. Tek su danas počeli postavljati šatore i organizirati sve potrebno za veliko okupljanje. Lokalnim službama u pomoć su priskočili i navijači.

GALERIJA  Kreće ludnica u Njemačkoj! Pet tisuća Hrvata već čeka vatrene u kampu reprezentacije

Neuruppin: Brojni navijači dočekali nogometne reprezentativce na glavnom Trgu
1/29

 

Komentara 9

LE
let3
19:03 09.06.2024.

Sretno vatreni.

PR
pravedno
18:58 09.06.2024.

Koje ludilo nas tek čeka na kraju sa zlatom oko vrata.

Avatar Denis_Plamenac
Denis_Plamenac
18:13 09.06.2024.

Lako je navijati za Hrvatsku. Zašto svi ovi ljudi ne žele raditi za nju i u njoj živjeti? Hrvatska demografski propada i uvozi strance, a ovi navijaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije