Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI TV

VIDEO Nikola Pokrivač: Nije mi jasno da Baturina ne igra, a Petković mora zabijati puno više

Zagreb: Nikola Pokrivač, bivši hrvatski nogometni reprezentativac
Foto: Boris Scitar/Vecernji list
1/5
12.10.2022.
u 14:01

Nastup plavih u našem će studiju komentirati bivši hrvatski reprezentativac i nekadašnji nogometaš Dinama i Salzburga Nikola Pokrivač.

Dinamo je sinoć na Maksimiru odigrao 1:1 sa Salzburgom u četvrtom kolu Lige prvaka i ostao u borbi za prolazak skupine. Nastup plavih u našem je studiju komentirao bivši hrvatski reprezentativac i nekadašnji nogometaš Dinama i Salzburga Nikola Pokrivač. S njim je razgovarao naš novinar Tomislav Dasović.

- Igrao sam za obje momčadi, ali naravno da bi mi bilo drago da je Dinamo pobijedio. Salzburg je došao po bod, to je ostvario i sada je u velikoj prednosti. Dinamo sada mora ganjati rezultat protiv Chelseaja i Milana. Dinamo je trebao napraviti više u prvoj utakmici. Da su to napravili sada bi situacija bila drugačija. Jučer su probali, ali nije išlo. Bila je to tvrda utakmica s puno šansi.

Što je Dinamu jučer nedostajalo za pobjedu?

- Nije bilo šansi ni s jedne ni s druge strane. Salzburg ima igrače od 19,20 godina i svake godine igraju u Ligi prvaka, osvajaju prvenstvo... A postoje u Dinamu ljudi koji trebaju misliti što su trebali napraviti.

- Naravno da sam ponosan. Dinamo je često sudionik Lige prvaka i mogu reći sve najbolje. Nije to mala stvar, posebno dobiti Chelsea. Bilo je prvo kolo, Chelsea nije bio u formi, ali to će ostati zapisano zauvijek.

- Dinamu će biti jako teško. Igra s Chelseajem i Milanom, a Milan je u teškoj situaciji i teško da će si dozvoliti da ne prođe skupinu. Tako da će Dinamu sigurno biti teže nego Salzburgu. Dinamu je lijepo krenulo, nakon prvog kola svi su mislili da prolazak skupine neće doći u pitanje. No, sada se sve zakompliciralo. Mislim da neprolazak skupine nije neuspjeh, imaju dva vrhunska protivnika u grupi.

Tko je otkriće sezone u Dinamu?

- Svi u zadnje vrijeme govore o Mišiću, jučer je gotovo odigrao bez greške. Moram pohvaliti i mog prijatelja Ademija, a tu je još i mali Baturina. Nije mi jasno da je u ove četiri utakmice igrao 20-ak minuta, a klinci u Salzburgu igraju svaku utakmicu u Ligi prvaka. Baturina je u derbiju s Hajdukom pokazao da je zaslužio veću minutažu.

Može li Baturina biti Dinamov Sučić?

- Naravno. Ni Sučić nije puno stariji - rekao je Pokrivač pa se osvrnuo na Sučića.

- Sučić igra sve utakmice i lakše je kada igraš, osjećaš se važnijim. U hrvatskoj U-21 reprezentaciji je pokazao da je nositelj igre, a za godinu, dvije će biti važan igrač Hrvatske.

Je li Mišić zamjena za Brozovića u reprezentaciji?

- Svojim igrama je pokazao da je dobar, ali teško da je prvih 11. Trenutačno je to nemoguće. A sad, da popuni broj igrača u momčadi... Dalić će imati teške brige.

Petković i Drmić u Ligi prvaka ove sezone nisu postigli gol.

- Drmić je došao kao veliko pojačanje, ali nije isto igrati u Rijeci i Dinamu. Petković se voli vraćati po loptu, a onda ne stiže zabiti. Igrač njegovog kalibra mora zabijati puno više golova.

Gdje mu je bilo ljepše igrati - u Dinamu ili Salzburgu?

- Teško mi je reći, oba kluba su nadmoćni u svojim ligama. U organizaciji bih dao prednost Salzburgu. Tamo voziš Audi koji želiš, dođeš na trening s ljetnim gumama, vratiš se, a čekaju te zimske gume. I tako neke sitnice.

Najljepši trenutak u Dinamu?

- To je Liga prvaka, to se igra jednom ili nikad. Dinamo mi je omogućio sve i moram im biti zahvalan. Najveći trenutak mi je pobjeda nad Ajaxom s Modrićem, Mandžukićem, Čalom... Najbolji suigrač je Luka Modrić, suvišno je o njemu govoriti.

Kako će Dinamo proći protiv Milana?

- To su dva različita svijeta. Milan svaki vikend kao da igra finale Lige prvaka, a za Dinamo se gotovo može reći da je već osvojio prvenstvo. Milan nije u dobroj situaciji u Ligi prvaka pa ne igra ništa osim pobjede. No, Dinamo je pokazao da može, pobjeđivao je veće momčadi od Milana. Ima se pravo nadati do zadnje minute.

Pokrivač je prebolio zloćudnu bolest.

- Prije par dana imao sam redovnu kontrolu i prošlo je sve u redu. Prošlo je pet godina otkako mi je mama bila donor i za sada je sve u najboljem redu - rekao je Pokrivač koji i danas igra nogomet za niželigaški klub NK Pušća.

Komentara 3

BE
Berri
14:31 12.10.2022.

Baturina ne igra jer Dinamo forsira prodaju Ivanušeca. Zbog istog razloga ne igra ni Drmić, jer Čačić sve radi da Petković ode u Katar. Bruno Petković u 360 minuta u Ligi prvaka nije zabio gol (Chelsae, Milan i dvije utakmice sa Salzburgom). Ne kažem da je loše igrao, ističem i asistenciju petom za Oršića u Milanu, ali nije zabio gol. Ivanušec mi se čini nogometno nedovoljno inteligentan, a jučer je s onim paralelnim dodavanjem gurnuo Salzburg u kontru.

Avatar EU-JOHN
EU-JOHN
15:08 12.10.2022.

Nikola Pokrivač: Nije mi jasno da Baturina ne sluša muziku Marka Perkovića Thompsona, a Petković mora zjevati puno više o Bogu i domoljublje umjesto da puca po golu.

TA
tambura
15:32 12.10.2022.

Nikoli zelim prvenstveno dobro zdravlje,te da sto dulje igra za nas klub jer trenutno stojimo pri samom vrhu tablice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije