fantastični podaci

Utakmica Hrvatske i Brazila postigla rekordnu televizijsku gledanost: Pogledajte brojke

FIFA World Cup Qatar 2022 - Quarter Final - Croatia v Brazil
Foto: Lee Smith/REUTERS
1/3
13.12.2022.
u 07:30

Nijedan televizijski sadržaj ovih dana ne može nadmašiti gledanost prijenosa iz Katara

Večerašnja utakmica hrvatske nogometne reprezentacije protiv Argentine u polufinalu Svjetskog nogometnog prvenstva mogla bi postaviti novi rekord gledanosti iako su već i podaci o gledanosti utakmice s Brazilom, koja se igrala u petak, pokazali da se ovih dana nijedan drugi televizijski sadržaj ne može nositi niti mjeriti s onim koji stiže iz Katara. Naime, prema podacima dobivenim s HRT-a ukupna gledanost (AMR) prvog poluvremena utakmice Hrvatske protiv Brazila iznosila je 56,03%, dok je "share" (SHR) bio 86,08%, što znači da je od svih onih koji su u tom trenutku imali upaljen televizor njih 86% gledalo upravo prvo poluvrijeme okršaja naših nogometaša s Brazilcima.

A kako je utakmica odmicala, tako su rasli i napetost i gledanost. Jer, već je drugo poluvrijeme imalo AMR 61,85%, a SHR 89,86 posto. Gledanost produžetaka kretala se u sličnim okvirima, onaj prvi imao je AMR 62,77% te SHR 83,44%, dok je drugi produžetak ostvario AMR 61,37%, a SHR 86,83 posto.

I, na kraju, izvođenje penala, koje nas je i odvelo u večerašnje polufinale, postiglo je rekordnu ukupnu gledanost od 62,52% AMR-a te SHR od 88,33 posto. Izvor za ove podatke o gledanosti je agencija Ad Scanner, a mjerenje se provodi na uzorku od 900 kućanstava koja predstavljaju 720 tisuća Pay TV kućanstava u Hrvatskoj

Sigurno je da će večerašnja polufinalna utakmica Hrvatska - Argentina postaviti nove rekorde gledanosti.

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije